Glas

Vigtige faktorer: indsamlingseffektivitet, typen af genanvendelse og substituerede råvarer.

WRAP

Genbrug af glas har længe været kendt som en miljømæssig fordelagtig måde at håndtere glas på.

Ser man på det glas, som ikke kan genbruges eller af andre grunde ikke bliver det, konkluderede WRAP allerede i 2006 på baggrund af en række LCA’er, at genanvendelse af glas giver væsentlige miljøgevinster, hvorimod det kan have negative konsekvenser, hvis glasset ender i forbrændingsanlæg.

Der kan dog være stor forskel på, om glas genanvendes til ny glasproduktion (closed-loop recycling) eller til isolering eller som fyld i fx veje (open-loop recycling).

De største miljøgevinster fås, hvis genanvendt glas kan substituere virgint glas eller andre energikrævende råvarer, hvorimod substitution af eksempelvis grus eller andre fyldstoffer i veje vil føre til lavere miljøgevinster.

Find WRAP's rapport (2006) her: Environmental benefits of recycling

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.