Dæk

Vigtige faktorer: genanvendelseseffektivitet, substitution af virgine råvarer og fortrængning af energiressourcer i forbrændingsanlæg.

Danske studier

LCA-studier for den danske genanvendelsesvirksomhed Genan viser, at genanvendelse af dæk i asfalt og som underlag på legepladser eller kunstgræsbaner er miljømæssigt fordelagtigt i forhold til medforbrænding af dæk i cementproduktion eller anvendelse som støttemateriale i anlægsarbejder.

Disse studier bekræfter konklusionerne i tidligere LCA’er af dæk. Resultaterne er generelt gældende for Europæiske forhold.

Find Genans rapport (2009) her:: Comparative life cycle assessment of two options for waste tyre treatment: material recycling vs. co-incineration in cement kilns

Find Genans rapport (2010) her: Comparative life cycle assessment of two options for waste tyre treatment: material recycling versus civil engineering applications

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.