Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: EU er på rette spor i forhold til cirkulær økonomi

02. februar 2017
EU er på rette spor i forhold til cirkulær økonomi
Et år efter Europa-Kommissionen præsenterede sin pakke for cirkulær økonomi, gør man i en ny implementeringsrapport status. Kommissionens næstformand Frank Timmermans er tilfreds med fremskridtene.

Europa-Kommissionen har i sidste uge præsenteret en implementeringsrapport for den europæiske handlingsplan for cirkulær økonomi. Rapporten gør status over, hvor langt Kommissionen er kommet i forhold til handlingsplanens initiativer, siden CØ-pakken blev lanceret for lidt over et år siden. Rapporten viser bl.a., at Kommissionen har:

I tillæg har Kommissionen bl.a. arbejdet på en arbejdsplan for eco-design, en revision af gødningsforordningen samt en platform, som, i samarbejde med den Europæiske Investeringsbank (EIB), skal være med til at styrke sammenhængen mellem eksisterende initiativer såvel som til at udvikle nye finansieringsinstrumenter til cirkulære aktiviteter.

Arbejdet fortsætter
I 2017 forventer kommissionen bl.a. at præsentere en strategi for plast i den cirkulære økonomi, et såkaldt ”fitness check” af det europæiske miljømærke ”blomsten” samt et monitoreringssystem, der skal måle fremskridt for den cirkulære økonomi i EU.

Da implementeringsrapporten blev præsenteret på et pressemøde understregede Fans Timmermans, udover, at han er godt tilfreds med de foreløbige fremskridt, at fremme af den cirkulære økonomi fortsat er af højeste prioritet i Europa-Kommissionen.

Du kan finde implementeringsrapporten her

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.