Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Restaurationsbranchen viser mulige veje til mere bæredygtighed

15. oktober 2021
Restaurationsbranchen viser mulige veje til mere bæredygtighed
Afsluttende konference i projektet "Verdensmål i Værdikæden" viste, hvordan der er kommet mere opmærksomhed på at forebygge og genanvende affald i hele restaurationsbranchens værdikæde. Output fra projektet beskriver baseline og mulige løsninger indenfor nogle af udfordringerne med emballager, fødevaresystemer og madspild.

På en afsluttende konference den 13. oktober 2021 blev showcases fra det 3-årige projekt "Verdensmål i Værdikæden" fremlagt. Projektet er et samarbejde mellem Industriens Fond, Global Compact Network Denmark og Danmarks Restauranter og Cafeer og deres bæredygtighedsinitiativ REGA (Restauranternes Garantiordning) og søgte de bedste bæredygtige løsninger til restaurationsbranchen. Der er stor interesse for bæredygtighed i restaurantionsbranchen, men der er stadigvæk lang vej at gå. Italesættelse og synliggørelse af udgangspunkterne for branchens forskellige grene og i de enkelte virksomheder skal i gang fuldt ud.

Mange af konferencens oplægsholdere, som repræsenterede forskellige led i værdikæden, efterlyste også tydeligere og stærkere rammebetingelser med lovgivning og økonomiske virkemidler (afgifter, pant, gebyrer), hvis genbrug af emballage skal slå igennem i stor stil i branchen. Det blev fremhævet af flere oplægsholdere, at det er nødvendigt at vælge 1-2 fællesløsninger indenfor drikke- og fødevare-takeawayemballager, hvis genbrug skal blive normen, være logistisk muligt og økonomisk bæredygtigt. 

Projektets hjemmeside giver hjælp til at komme i gang på mange delområder. Emnerne kan ses her - inddelt i tre hovedgrupper:

Emballager

Danmarks første takeaway-emballageguide er et af resultaterne fra projektet. Guiden skal hjælpe restauratører med at træffe et fornuftigt valg af takeaway-emballage ift. miljøet og den konkrete restauratørs behov. Guiden kan findes her

Fødevarer

Madaffald

Se fx en 2-sides guide med "3 trin til mindre madspild" i restaurationsbranchen her og en 1-sides guide "Brug af data til mindre madspild" i restauranter her

 

Find hjemmesiden for projektet "Verdensmål i Værdikæden" her.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.