Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Kommissionens direktivforslag om ret til reparation i høring til 25. maj.

14. april 2023
Kommissionens direktivforslag om ret til reparation i høring til 25. maj.
Kommissionen fremsatte et forslag til direktiv om fælles regler til fremme af reparation af varer den 22. marts 2023. Forslaget findes nu på dansk og er åben for feedback indtil 25. maj 2023 kl. 24. DAKOFA afholder et seminar den 11. maj om retten til reparation.

Med forslaget ønsker Kommissionen, at flere produkter repareres inden for rammerne af den to-årige reklamationsret, og at forbrugerne får lettere og billigere muligheder for at reparere produkter, der teknisk set kan repareres (f.eks. støvsugere eller inden for kort tid tablets og smartphones), når reklamationsretten er udløbet, eller når varen ikke længere fungerer som følge af slitage.

Al feedback vil blive opsummeret af Europa-Kommissionen og fremlagt for Europa-Parlamentet og Rådet med det formål at bidrage til lovgivningsdebatten. Den modtagne feedback vil blive offentliggjort på dette website og skal derfor overholde reglerne om feedback. For at deltage i debatten skal du registrere dig eller logge på med din eksisterende konto på de sociale medier.

Se kommissionens hjemmeside med direktivforslaget på dansk og mulighed for at indsende bemærkninger her

DAKOFA afholder hybrid-seminaret ”Ny ret til reparation: Nye forretningsmodeller og genbrug fra genbrugspladserne” den 11. maj – se mere her

Direktivforslaget er nærmere omtalt i DAKOFAs nyhed ”Ret til reparation - nyt udspil fra Europa-Kommissionen” den 23. marts – se mere her

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.