Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Danske regioner går sammen om øget genanvendelse af plastemballager

29. januar 2018
Danske regioner går sammen om øget genanvendelse af plastemballager
De danske regioner har lavet et fælles udbud med krav til genanvendeligheden af de plastemballager, som regionernes hospitaler anvender til skyllevæsker. Nu skal emballagerne kunne genanvendes.

Tidligere på måneden offentliggjorde de danske regioner et fællesregionalt udbud, der for første gang indeholder krav til genanvendelighed af de plastemballager, som de danske regioner anvender til skyllevæsker. Udbuddet har en værdi af ca. 16 mill. kroner årligt.

Hvis emballagerne skal kunne genanvendes, er det afgørende, at de fra start er designet med netop genanvendelsen for øje. Derfor er designessensen med i de krav til genanvendelighed, som man har indført i det nye fællesregionale udbud. Det er imidlertid ofte en udfordring ikke at kunne stille krav til producenter, som opererer på et globalt marked, og derfor har regionerne været igennem halvandet års direkte og intensiv dialog med producenterne for at sikre, at både producenternes og regionernes forventninger og krav har kunnet mødes. Samtidig matcher de nye krav også den netop offentliggjorte europæiske strategi for plast, der blandt andet har som mål, at al plastemballage i 2030 er designet med genanvendelse for øje.

Alene Aarhus Universitetshospital sender årligt cirka 300 ton plastemballageaffald til forbrænding.


Læs mere
Du kan læse mere om det fællesregionale udbud på RegionMidtjyllands hjemmeside her

Du kan læse mere om den europæiske strategi for plast her

Her kan du også læse om, hvordan man i England har indført en tilbagetagningsordning for hospitalsudstyr, som er produceret af PVC, herunder bl.a. poser til intravenøs behandling, iltslanger, anæstesimasker og iltmasker.

 

 

 

 

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomiPlast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.