Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Briterne vil reducere madaffaldsmængderne til det halve

27. september 2018
Briterne vil reducere madaffaldsmængderne til det halve
En ny køreplan skal hjælpe de britiske fødevarevirksomheder med at halvere mængden af madaffald frem mod 2030.

Briterne har netop lanceret en ny køreplan, der stiler mod at halvere de britiske mængder af fødevareaffald i 2030. Siden lanceringen, har mere end 89 britiske organisationer inden for fødevaresektoren allerede skrevet under, og opbakningen kommer bl.a. fra alle de største britiske detailhandlere, knap halvdelen af de britiske producenter samt en række organisationer inden for området.

Køreplanen kommer lige i hælene på en nyligt udgivet rapport, der har vist, at de globale madspilds- og madaffaldsmængder forventes at stige med en tredjedel frem mod 2030, hvis ikke der gøres noget. Samtidig hænger den sammen med FN’s bæredygtighedsmål nummer 12, der skal sikre øget bæredygtigt forbrug og produktion, herunder bl.a., at det globale spild af mad og fødevarer skal være halveret på detail- og forbrugerniveau i 2030 samtidig med, at spild af fødevarer skal reduceres i hele værdikæden.

Den første milepæl, som køreplanen præsenterer er, at halvdelen af de 250 største fødevarevirksomheder måler, rapporterer og handler på deres mængder af madaffald samt at de alle gør det i 2026. I forbindelse med den nye køreplan forventes større virksomheder bl.a. at arbejde konkret med madaffald ved at:

  • Sætte mål for reduktion af madaffald, som er på linje med FN’s bæredygtighedsmål
  • Måle deres resultater samt at dele deres erfaringer offentligt
  • Arbejde med deres værdikæde, herunder både deres leverandører og forbrugerne


Til at hjælpe virksomhederne på vej blev køreplanen lanceret sammen med et toolkit, som virksomhederne kan anvende for at nå de fastsatte mål.

Køreplanen skal arbejde sideløbende med briternes initiativ ”The Courtauld Commitment”, der bl.a. har et mål om at reducere spild af mad og drikke med 20% i perioden fra 2016 til 2025. Courtauld Commitment er underskrevet af 95% af det britiske detailmarked.
 

Læs mere
Du kan finde køreplanen samt det tilhørende materiale her

Du kan også læse en tidligere nyhed om irernes planer for at reducere madaffald her

Læs mere i vidensbanken

Organisk Affald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.