Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Irerne vil halvere mængden af madaffald i 2030

09. marts 2017
Irerne vil halvere mængden af madaffald i 2030
Irerne har, ligesom 200 andre lande, forpligtet sig til at opfylde FN’s bæredygtighedsmål, som blev præsenteret i 2015. Mål nummer 12, der skal sørge for at øge bæredygtig forbrug og produktion, siger bl.a., at det globale spild af mad og fødevarer skal være halveret på detail- og forbrugerniveau i 2030 samtidig med, at spild af fødevarer skal reduceres i hele værdikæden.

Den irske miljøstyrelse ønsker nu at sætte handling bag ordene og lancerede derfor i dag, på et forum for madaffald, et såkaldt charter, der skal forpligte aktørerne til at reducere madaffald i Irland. Charteret er rettet mod hele værdikæden og forpligter alle underskrivere til at implementere mindst ét madaffaldsreducerende initiativ inden for det første år efter underskriften er sat.

På samme forum understregede den irske miljøstyrelse, at madaffald er et højt prioriteret område for styrelsen og, at miljøstyrelsen selv vil gå forrest i kampen mod madaffald. Man har derfor også nedsat en særlig arbejdsgruppe, som specifikt skal arbejde for at identificere løsninger til at bekæmpe spild og affald i detailhandlen.


Du kan finde en hjemmeside for madaffaldsforummet samt charteret her

Læs også om de 17 bæredygtighedsmål her

 

 

Læs mere i vidensbanken

Organisk Affald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.