Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Jakob Ellemann-Jensen hilser de nye ambitiøse mål velkommen

24. maj 2018
Jakob Ellemann-Jensen hilser de nye ambitiøse mål velkommen
Ministerrådet vedtog formelt de nye EU-direktiver den 22. maj 2018. I en pressemeddelelse fra Miljø-og fødevareministeriet hilser ministeren de nye mål velkommen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at også Danmark skal op i gear og ministeren citeres for følgende udtalelse:

"Det er helt nødvendigt med fælles, ambitiøse mål, for vi skal alle sammen blive bedre til at genanvende ressourcerne. Og jeg oplever, at mange danskere er villige til at gøre deres del og er ivrige efter at bidrage, hvis de får muligheden. Det er jeg glad for, for alle skal med, hvis vi skal nå i mål"

Endvidere citeres ministeren for:
"Der er store miljømæssige gevinster ved at genanvende og bruge materialerne igen i nye produkter. På den måde undgår man at skulle udvinde og fremstille nye jomfruelige materialer. Danskerne vil gerne sortere affald, vi bliver bedre til det hvert eneste år, og det skal vi fortsætte med. Nogle af de nye målsætninger lever Danmark allerede op til, på andre bliver vi udfordret, men vi er godt rustet"

I øvrigt fremhæves den nye opgørelsesmetode for genanvendelsen, som fremover vil betyde, at alle EU-lande skal opgøre deres genanvendelse på samme, skrappe måde, hvor man kun kan tælle det med, som rent faktisk bliver genanvendt.

Desuden fremgår det af meddelelsen, at Miljø- og fødevareministeriet allerede er i fuld gang med at gennemføre de nye EU-regler i Danmark, og at dette arbejde ventes færdigt i 2020.

Baggrundsviden:

Se hele pressemeddelelsen her

For mere viden om vedtagelsen og de konkrete mål - læs DAKOFAs nyhed om vedtagelsen her, der også indeholder links til de nye direktiver på dansk.

Læs også præsentationerne fra DAKOFAs konference den 20. marts 2018 om de nye regler her

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.