Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: EU-affaldsdirektiverne nu offentliggjort i udkast

26. februar 2018
EU-affaldsdirektiverne nu offentliggjort i udkast
De længe ventede aftaletekster fra den 18. december 2017 om affaldsdirektiverne er nu tilgængelige. Dermed er vi endnu et skridt nærmere en viden om nogle af fremtidens rammebetingelser på affalds- og ressourceområdet i EU - og dermed også herhjemme.

I morgen, den 27. februar, afholder Parlamentets miljøkomité møde. På dagsordenen er bl.a. aftaleteksterne  til de nye affaldsdirektiver, som blev aftalt den 18. december 2017 (læs nyheden om dette ved at trykke hér). I den forbindelse er teksterne nu offentliggjort som bilag til dagsordenen for mødet. Det drejer sig om:


Teksterne skal nu vedtages af miljøkomitéen og herefter på Parlamentets plenar-møde den 16. april. Efterfølgende forventes teksterne at blive vedtaget som et A-punkt på næste rådsmøde den 25. juni, hvilket betyder, at det forventes vedtaget uden debat. Efter dette rådsmøde vil teksterne blive offentliggjort i EU-tidende, hvorefter medlemsstaterne har to år til at implementere dem.

DAKOFA vil nu kigge nærmere på teksterne og gå nærmere i detaljen i kommende nyheder. Du kan også deltage i vores konference om "Nye EU-regler og målsætninger - hvad byder fremtiden på?" den 20. marts ved at tilmelde dig her.

Du kan finde mødebilagene med de reviderede tekster ud fra ovenstående links. Du kan også finde det øvrige mødemateriale her.Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.