Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Energikrisen vil have en katastrofal påvirkning på genanvendelsesambitionerne

30. september 2022
Energikrisen vil have en katastrofal påvirkning på genanvendelsesambitionerne
Dette er ifølge nyhedsmediet Resource Media budskabet fra Plastics Recyclers Europe (PRE), der advarer om de risici, den igangværende energikrise vil have på overgangen til en cirkulær økonomi.

Organisationen peger primært på den indvirkning, de skyhøje energipriser vil have på plastgenanvendelsesanlæg, da disse er en væsentlig driftsomkostning for disse anlæg, der kører 24 timer, syv dage om ugen. Under normale forhold svarer energiforsyningerne til ca. 15 til 20 procent af de samlede driftsomkostninger. Efter en stigning på ca. 400 procent i energipriserne ser de nu ud til at udgøre op til 70 procent af driftsomkostningerne, ifølge en intern undersøgelse fra PRE.

Organisationen peger derfor på, hvis der ikke ydes hjælp fra Europa-Kommissionen vil flere anlæg lukke ned, og investeringer i ny anlæg vil være udfordret.

Læs mere her

Du kan læse hele artiklen her på Ressource Medias hjemmeside

Du kan også læse artiklen ” Circular economy for plastics at risk” her på PREs egen hjemmeside 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.