Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Planer om pant på takeaway emballage i København

21. marts 2022
Planer om pant på takeaway emballage i København
Kommunen ønsker at udveksle erfaringer med branchen om, hvordan dette kan gøres

Op til kommunalvalget i efteråret 2021 var den nuværende overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), ude med et ønske om at få pant på takeaway emballage. WasteTech skriver, at overborgmesteren vil samle emballageproducenter, restaurationsbranchen, grønne organisationer og andre med viden på området til en dialog om, hvordan man kan skrue en pantordning for takeaway sammen. Det skal ske inden sommerferien.

Siden 2020 har Københavns Kommune stillet krav om, at der til arrangementer, hvor udskænkning af drikkevarer er en del af arrangementet, ikke må benytte engangsplastbægre til drikkevarer ved store events på offentlige pladser. For at minimere forbruget af ressourcer og affaldsmængder, anbefaler kommunen at bruge vaskbare genbrugsløsninger.

Et erhvervsnetværk i kommunen skal i gang med at se på genbrugelige takeaway emballageløsninger,  og det er bl.a. hensigten at samle erfaringer med forskellige teknologier og modeller hertil.

Hør mere herom på DAKOFAs webinar den 8. april ”Hvordan opnås målet om halvering af takeaway-emballager?”  Tilmeld dig her.

Læs mere

WasteTech - København tager første skridt mod pant på takeaway

Politiken - Genbrug: Københavns overborgmester tager nu første konkrete skridt mod en pantordning

Københavns Kommune - Praktiske ting ved dit arrangement

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.