Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Offentlige indkøbere og organisationer øger presset på tekstilbranchen

16. april 2020
Offentlige indkøbere og organisationer øger presset på tekstilbranchen
Ifølge Ecolabel.dk samler offentlige indkøbere og organisationer sig på tværs af lande for at påvirke markedet i en grønnere retning.

Med opbakning fra 40 danske kommuner, fire regioner, en række offentlige myndigheder og universiteter samt repræsentanter for Helsinki, Oslo, Bergen, Stockholm og Göteborg, opfordrer Københavns Kommune markedet til at producere mere miljømærket arbejdsbeklædning. Svanemærket og EU-Blomsten vinder bl.a. på denne baggrund fortsat frem inden for arbejdsbeklædning.

Ifølge Ecolabel.dk er bred markedsinvolvering en central strategi for udviklingen, hvor alle relevante aktører kan bidrage med input og idéer, der genererer konkret handling i udbudsprocesser.

Københavns Kommunes indsats for mere miljømærket arbejdsbeklædning retter sig mod let arbejdsbeklædning så som kitler, t-shirts og bukser til personale på bl.a. plejecentre, i køkkener og i rengøringsbranchen.

Baggrundsmateriale:

Hele artiklen om dette initiativ kan læses her på Ecolabel.dk

 

 

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomiTekstiler
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.