Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt partnerskab for håndtering af tekstilaffald

08. september 2021
Nyt partnerskab for håndtering af tekstilaffald
Miljøminister Lea Wermelin ønsker med dette partnerskab at fremme udviklingen for bedre håndtering af tekstilaffald. I partnerskabet deltager en række kommuner og virksomheder inden for affaldssektoren samt start-ups med specialviden indenfor tekstilområdet. KL, DI og Dansk Erhverv deltager også i partnerskabet.

Sammen skal partnerne udvikle og afsøge løsninger, der kan udvide mulighederne for håndtering og sortering af fraktionen, udvikle genanvendelsesteknologier og øge afsætningsmuligheder for tekstilaffaldet.

Partnerskabet mellem industrien og kommunerne kan ifølge Miljøstyrelsen bidrage til at udvikle området og skabe teknologi og viden på et marked, der vil vokse hurtigt, når hele EU skal i gang med at udsortere tekstilaffald fra 2025.

I en nyhed om partnerskabet på Miljøstyrelsens hjemmeside udtaler Christian Bruhn Rieper, vicedirektør i Miljøstyrelsen: ”Miljøstyrelsen har stort fokus på, at vi skal øge genanvendelsen af vores tekstilaffald. Vi er derfor glade for, at så mange virksomheder og kommuner har valgt at deltage i partnerskabet, så vi sammen kan finde gode løsninger til håndtering af tekstilaffaldet”

Partnerskabet som havde sit kick-off møde hos Miljøstyrelsen d. 27. august 2021 skal gennem pilotprojekter skabe resultater, som vil blive delt med kommunerne, der i følge de forventede nationale krav skal indsamle tekstilaffald fra borgerne fra (tidligst) 1. juli 2023. De gældende EU-krav påbyder, at indsamlingen skal ske senest inden 2025.

Baggrundsmateriale:

Miljøstyrelsens nyhed om partnerskabet kan ses her på Miljøstyrelsens hjemmeside

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.