Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Nyt DTU Center for absolut bæredygtighed er skudt i gang

15. juni 2022
Nyt DTU Center for absolut bæredygtighed er skudt i gang
Det nye DTU Centre for Absolute Sustainability har tre hovedsøjler: Systemisk modellering, Systemisk ingeniørvidenskab/-arbejde samt Strategisk implementering. Centret skal bl.a. understøtte mere proportionalitet i arbejdet med bæredygtighed og være med til at udvikle strategiske køreplaner mod et bæredygtigt, klimaneutralt samfund.

DTU Sustain, den mundrette version af det nye centers navn, åbnede den 14. juni 2022 med en række taler og oplæg.

En af talerne var Ida Auken (S), som fremhævede behovet for at fokusere på de 5 S'er, når bæredygtighed skal formidles og implementeres. De engelske S'er er: Stories, Simple, Support, Social, Signal. Og hun fremhævede forpligtelsen til at være optimistisk, hvis energi til det nødvendige arbejde og ændringer skal kunne fastholdes.

Michael Hauschild, DTU, gav den overordnede introduktion til det nye center. Han fremhævede, at det nye center vil have fire dimensioner: klima, ikke-giftigt miljø, ressourcer samt biodiversitet. Og det blev pointeret, at det bliver stadig mere nødvendigt at gøre det godt og ikke bare gøre det bedre. Der skal være en tydelig effekt.

Centret er, som nævnt i indledningen ovenfor, grupperet omkring tre søjler, Systemisk modellering, Systemisk ingeniørvidenskab/-arbejde samt Strategisk implementering. Centret skal bl.a. være med til at sikre proportionalitet i bæredygtighedsdiskursen, og det skal udvikle strategiske køreplaner mod et bæredygtigt, klimaneutralt samfund.

Det nye center er etableret med basis i forskningsarbejde af 

  • Prof. Michael Hauschild, Department of Environmental and Resource Engineering, Centre Leader
  • Prof. Thomas Fruergaard Astrup, Department of Environmental and Resource Engineering
  • Prof. Tim C. McAloone, Department of Civil and Mechanical Engineering

 

Læs mere om DTU Centre for Absolute Sustainability her og her 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.