Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Ny vejledning om bæredygtig omstilling fra Erhvervsstyrelsen

02. maj 2023
Ny vejledning om bæredygtig omstilling fra Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsens nye digital vejledning på virksomhedsguiden.dk skal hjælpe danske små og mellemstore virksomheder med bæredygtig omstilling af deres forretning.

Flere og flere virksomheder bliver mødt af krav fra bl.a. erhvervskunder, investorer, leverandører eller banker om at dokumentere deres bæredygtighed. Det sker bl.a., fordi der er nye lovkrav på vej, fx CSRD, et direktiv for bæredygtighedsrapportering, direktivforslaget for due diligence for bæredygtighed (CSDDD) og forslag til EcoDesign-forordningen (ESPR, Ecodesign for Sustainable Products Regulation), der stiller krav til produkters bæredygtighed - og flere andre.

Kravene vil primært påvirke de store virksomheder, men det kan også betyde, at mange SMV’er vil blive påvirket, hvis de fx er leverandører eller producenter for en større virksomhed.

Erhvervsstyrelsens nye digitale vejledning om bæredygtig omstilling har fokus på at hjælpe SMV’er i gang eller videre med bæredygtig omstilling af deres forretning.

På vejledningen finder du fx

  • en trin-for-trin guide til, hvordan du skal opgøre dine Environment, Social og Governance, ESG-nøgletal (dækker over hhv. miljø- og klimamæssige forhold, sociale forhold samt ledelsesmæssige forhold)
  • mulighed for at lave en væsentlighedsvurdering
  • viden om lovkrav
  • cases der viser, hvordan andre virksomheder har dokumenteret deres virksomheds bæredygtige indsatser.
  • hjælp til at opgøre dit klimaaftryk via Klimakompasset.

Der findes også vejledning om, hvordan virksomheder kan arbejde med at styrke deres ansvarlighed, både i deres egen virksomhed og i værdikæden. Her kan man fx

  • finde en trin-for-trin guide til at arbejde med due diligence inklusive konkrete skabeloner og eksempler
  • tage Ansvarlighedstjekket, som er et digitalt værktøj, der er udviklet til at hjælpe virksomhederne med at vurdere, hvor langt de er kommet i deres arbejde med ansvarlig virksomhedsadfærd.

Vejledningen vil løbende blive udvidet med nye emner og blive opdateret i takt med implementeringen af nye EU-krav. 

Find Erhvervsstyrelsens digitale vejledning Bæredygtig Omstilling på virksomhedsguiden.dk her 

Find Erhvervsstyrelsens overblik og forklaringer på de mest anvendte begreber inden for bæredygtighed og ansvarlighed her 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.