Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Fremtidens teknologier er cirkulære

16. juni 2022
Fremtidens teknologier er cirkulære
Det fremgår af MUDPs årsberetning for 2021. Puljen var i 2021 på 148 mio. kr. og blev fordelt på 46 projekter. Projekterne har i følge beretningen det til fælles, at de fremmer nye, innovative idéer, der bidrager til miljøforbedringer, danske arbejdspladser og eksport af dansk miljøteknologi.

MUDP har siden 2009 haft fokus på cirkulære processer inden for affaldshåndtering, forebyggelse af affaldsproduktion og cirkulært produktdesign.

  • MUDP har siden 2009 støttet 155 projekter, som udvikler cirkulære løsninger, der reducerer forbruget af råstoffer og materialer.
  • MUDP har støttet projekterne med 369 mio. kroner ud af et samlet projektbudget på 997 mio. kr., og 286 virksomheder har deltaget i projekterne.

MATERIALESTRØMME, DER HAR VÆRET I FOKUS:

  • Plast: 29 projekter er støttet med 77 mio. kr. ud af et samlet projektbudget på 164 mio. kr.
  • Beton: 13 projekter er støttet med 56 mio. kr. ud af et samlet projektbudget på 239 mio. kr.
  • Tekstil: Otte projekter er støttet med 19 mio. kr. ud af et samlet projektbudget på 42 mio. kr.

I årsberetningen er udvalgte projektet uddybet og herunder kan du under temaet cirkulær økonomi læse om hele fire tekstilprojekter, et plastprojekt samt et betonprojekt.

På DAKOFAs årskonference d. 15. september 2022 vil temaet blandt andet være den danske teknologiudviklingen inden for cirkulær økonomi, og det vil i den forbindelse være muligt at høre om danske projekter, der har modtaget støtte fra MUDP og innovationsfonden m.v. Vi sætter i år fokus på, hvordan vi kan accelerere den cirkulære omstilling ved udviklingen af cirkulære teknologier og systemer. 

Læs mere her

Du finder MUDPs årsberetning her fra 2021 

Du kan tilmelde dig DAKFOA Årskonference 2022 her

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.