Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Forbrænding af importeret affald tæller med i 70% målet

01. juli 2020
Forbrænding af importeret affald tæller med i 70% målet
Så klart er svaret fra Klimaminister Dan Jørgensen på en forespørgsel i Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget.

Morten Messerschmidt (DF) har den 5. juni 2020 stillet spørgsmålet: "Er det muligt at trække CO2-effekten af importeret affald ud af Danmarks 70 pct.- målsætning, således at denne neutraliseres i opgørelserne, og Danmark opretholder de positive samfundseffekter ved importen?"

Hertil svarer Klimaministeren den 29. juni 2020, at: "Det fremgår af klimaloven, at reduktionerne i forhold til klimalovens mål, herunder 70 pct.-målet, skal ske på dansk grund. Drivhusgasudledninger, som omfattes af klimalovens mål, opgøres i overensstemmelse med FN’s opgørelsesmetoder. Derfor indgår effekten af afbrænding af importeret affald i Danmark i opgørelsen af 70 pct.-målet." 

Du kan læse spørgsmålet og svaret i sin helhed ved at trykke hér.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.