Webinar: Udvidet producentansvar og engangsplastik

Udvidet producentansvar og engangsplastik
Miljø- og Fødevareministeriet inviterer i samarbejde med DAKOFA til webinar den 5. oktober 2020 kl. 09.30-12.00 om implementeringen af udvidet producentansvar og lovforslag om engangsplastik, som er i høring nu.

Med det ændrede affaldsdirektiv skal Danmark implementere udvidet producentansvar for emballage samt nye administrative krav til eksisterende producentansvar for elektronik, batterier og biler. Derfor vedtog Folketinget i juni en ændring af miljøbeskyttelsesloven.  

Samtidig skal Danmark implementere engangsplastikdirektivets krav om producentansvar, herunder oprydningsansvar. Det kræver endnu en ændring af miljøbeskyttelsesloven. 

På første del af webinaret præsenterer Miljø- og Fødevareministeriet processen for implementering af nye producentansvarsordninger for emballage og engangsplastik og ændringer ift. de eksisterende ordninger. På anden del af webinaret præsenterer Miljø- og Fødevareministeriet lovforslaget om engangsplastik. Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål.

Lovforslaget tilsigter at gennemføre en række nye bestemmelser om udvidet producentansvar i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2019/904/EU af 5. juni 2019 om reduktion af visse plastprodukters miljøpåvirkning (engangsplastdirektivet).

DAKOFAs nyhed fra 23. september om det nye lovforslag, som er i høring indtil 18. november, kan læses her

Da der er tale om et høringswebinar i regi af Miljø- og Fødevareministeriet, er deltagelse i webinaret gratis.

Program

9:30-9:40
Velkommen

v./ Miljø- og Fødevareministeriet og DAKOFA

9:40-10:10
Implementeringsplan for udvidet producentansvar

v./ Signe Sloth Hansen, Miljø- og Fødevareministeriet

10:10-10:30
Spørgsmål og kommentarer
10:30-10:45
Pause
10:45-11:00
Implementeringsproces for engangsplastikdirektivet

v./ Pernille Cuisy Svensson, Miljø- og Fødevareministeriet

11:00-11:30
Præsentation af lovforslag om engangsplastik

v./ Maria Bøje Petersen, Miljø- og Fødevareministeriet

11:30-12:00
Spørgsmål og kommentarer
12:00-12:00
Afrunding.

Hvornår

05. oktober 2020
kl. 09.30 - 12.00

Hvor

Online via Zoom/YouTube

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.