Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Tænketank og nyt samarbejde mod madspild

31. august 2018
Tænketank og nyt samarbejde mod madspild
Regeringen planlægger tænketank, og en række virksomheder lancerer, sammen med organisationer og foreninger, et nyt samarbejde i kampen mod Danmarks madspild.

I Danmark alene tegner det samlede madspild sig ifølge Miljøstyrelsen for 700.000 ton. Om året. Mad der kunne have været spist. 

Det vil både regeringen og et nyt samarbejde gøre op med. 

Ny tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab

Regeringen lancerer derfor en helt ny tænketank for at forbygge madspild og fødevaretab. Tænketanken skal fagligt underbygge den danske indsat på området. Initiativet vil, ifølge pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet, bestå af virksomheder, myndigheder og forskere, der vil kunne rådgive, selv foreslå initiativer, indsamle viden samt se på, hvordan nye indtjeningsmuligheder, forretningsmodeller og tekniske løsninger for reduktion af madspild og fødevaretab kan være en fordel for alle aktører. 

Ministeriet vil afholde et åbent møde, hvor alle aktører der arbejder professionelt med forebyggelse af madspild og fødevaretab kan deltage, præsentere planen for arbejdet.

Læs mere om initiativet her.  

Bredt samarbejde vil reducere madspildet med 50 % inden 2030

Bag det nye initiativ ”Danmark mod madspild” står 15 danske virksomheder inden for dansk detailhandel og fødevareproduktion samt to interesseorganisationer på området. Derudover har fire virksomheder på nuværende tidspunkt tilsluttet sig initiativets mål.
Samarbejdets parter forpligter sig alle til at reducere deres madspild med 50% inden 2030 og derved opfylde FN’s verdensmål 12.3. I perioden frem til 2030 skal virksomhederne, via metoden ”Food Loss and Waste Protocol”, opgøre og offentliggøre deres madspild.

Interesserede virksomheder kan tilslutte sig på www.danmarkmodmadspild.dk, hvor det også er muligt at læse mere om initiativet. 

Læs mere i vidensbanken

Organisk Affald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.