Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: SYSAV i Malmø opruster med automatisk tekstilsortering i storskala

05. november 2020
SYSAV i Malmø opruster med automatisk tekstilsortering i storskala
Credit: Andreas Offesson
Forhåbningen er, at anlægget kan give aktører på genanvendelsesmarkedet mulighed for at skalere processer og produktioner op og sætte skub i genanvendelse af tekstiler.

Med en årlig sorteringkapacitet på 24.000 ton tekstil, er der store forhåbninger til anlægget. Sorteringen foregår via optiske sensorer og infrarødt lys, som sorterer tekstilerne efter farve og fibersammensætning. Det giver mulighed for at udsortere i de mængder og kvaliteter, som genanvendere og markedet efterspørger.

Anlægget er blevet til under innovationsplatformen Siptex, som består af i alt 19 aktører, herunder flere svenske tekstil-, mode- og møbelvirksomheder, kommuner, velgørende organisationer, forskningsinstitutter og myndigheder. Selve anlægget er ejet af SYSAV. 

Læs hele pressemeddelelsen fra SYSAV her

Læs mere i vidensbanken

Tekstiler
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.