Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Spar verden for meget når du køber tøj – ny kampagne fra Etisk Handel

21. november 2022
Spar verden for meget når du køber tøj – ny kampagne fra Etisk Handel
Ifølge Etisk Handel, der er en dansk platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig og bæredygtig handel, er danskernes forbrug af tøj 35% højere end verdensgennemsnittet. Samtidig er danskerne blandt de europæere, der lægger mindst vægt på bæredygtighed, når der købes tøj.

Med kampagnen ønsker Etisk Handel at skabe en bevægelse for langt mere ansvarlighed i både forbrug og produktion. Kampagnen har blandt andet til formål at øge bevidstheden om at forbrugerne kan gøre en forskel gennem fx levetidsforlængelse af tøjet, se efter relevante certificeringer eller ved at stille nysgerrige spørgsmål til brands.

Kampagnen henvender sig ligeledes til danske virksomheder, der også har et ansvar for, at tøj og tekstiler bliver produceret mere ansvarligt. Derfor er der på Kampagne sitet eksempler på, hvem der arbejder aktivt med denne dagsorden.

I kampagne-materialet findes der spareråd, hvad angår vand, dårlige arbejdsforhold, CO2-udledninger og uønsket kemi. Under disse afsnit findes der konkrete forbrugerguidelines samt links til eksempler på, hvad forskellige virksomheder har gjort for at spare.

Kampagnen byder på blandt andet følgende statements:

På verdensplan estimeres det, at tekstilindustrien står for ca. 20 procent af al klodens spildevands-udledning og ca. 8 procent af den globale CO2-udledning (EU-Parlamentets forskningstjeneste og Verdensbanken).  

Samtidig dokumenterer NGO’er som Human Rights Watch fortsat, at arbejdere – og især kvinder – i tekstil- og beklædningsindustrien globalt og særligt Asien og Afrika bliver udsat for lønpres, overarbejde, diskrimination, sexisme, vold og uværdig behandling.  

Læs mere her

Du finder kampagnematerialet her på Etisk Handels hjemmeside

Læs mere i vidensbanken

Tekstiler
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.