Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Slut med engangsemballage på franske fastfood restauranter

18. januar 2023
Slut med engangsemballage på franske fastfood restauranter
Fremover kan fx burgere, der spises på stedet, ikke længere serveres i en æske, men må gerne serveres i papir.

Fra 1. januar 2023 må franske fastfood restauranter ikke længere bruge engangsemballage til de gæster, der spiser på stedet. De skal i stedet bruge kopper, tallerkener, bestik m.v., der kan vaskes ved 60 grader. Det skriver The Guardian.

Reglerne gælder for restauranter med mere end 20 pladser, hvilket svarer til 30.000 restauranter, der årligt serverer omkring 6 mia. måltider. Det genererer 180.000 ton affald om året. csr.dk skriver, at forbuddet skal være med til at reducere de store mængder af engangsprodukter, der foruden plast, er pap, træ og bambus.

Det er en forsmag på de foreslåede regler i den den nye emballageforordning, hvor hoteller og restauranter fra 2030 ikke må bruge engangsemballage til mad- og drikkevarer, der indtages på stedet. 

Den franske miljøgruppe, Zero Waste France, er meget tilfredse med de nye regler. Samtidig opfordrer de myndighederne til at kontrollere, at restauranterne overholder reglerne og udsteder bøder, hvis det ikke er tilfældet.

De nye regler betyder, at restauranterne skal ansætte mere personale til at vaske op og for at forklare kunderne, at kopper, tallerkener og bestik nu skal adskilles fra affaldet. Flere fastfood-kæder, bl.a. Burger King og McDonald’s, har testet genbrugsemballage et stykke tid.

Fra 1. januar 2022 forbød den franske regering at anvende engangsplast til at emballere flere slags frugt og grønt.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.