Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Safe and Circular

21. september 2018
Safe and Circular
Nye designmetoder for cirkulære materialevalg og processer.

For at gøre det lettere for designere at foretage cirkulære materialevalg er Cradle to Cradle Product Innovation Institute og Ellen MacArthur Foundation gået sammen med professionelle designer om at udvikle fire nye designmetoder, der skal gøre det lettere at foretage sikre og cirkulære designvalg fremover. Metoderne tilbyder ikke kun viden om materialer, men lægger også vægt på selve designprocessen.

Projektet fremhæver, at ikke alle materialer er egnet til den cirkulære økonomi og metoderne giver muligheder for at overveje hele systemet, som omgiver produktet – et af nøgleprincipperne for cirkulær designs. At vælge sikre materialer bør være en overvejelse der indgår i alle led i designprocessen - materialevalget skal ikke blot indgå i slutovervejelserne.    

Se mere om projektet her på Ellen MacArthurs Foundations hjemmeside

 

 

 

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.