Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Råd og vejledning om miljøvenlige indkøb af tekstiler er opdateret

16. januar 2023
Råd og vejledning om miljøvenlige indkøb af tekstiler er opdateret
Netværket Den Ansvarlige Indkøber har opdateret deres råd og vejledning til miljøvenlige indkøb af tekstiler i private virksomheder.

På siden under råd og vejledning findes en video udarbejdet af Miljøstyrelsen og Planmiljø (nu: NORION CONSULT), der giver en kort introduktion til at komme i gang med at købe og behandle tekstiler mere miljøvenligt. Derudover gives der råd under følgende tre overskrifter:

  • Læn jer op ad eksisterende krav til tekstiler, herunder kan blandt andet Svanemærkets kriterier, EU-Blomstens kriterier eller EU’s Green Public Procurement (GPP) kriterierne
  • Køb miljømærkede tekstiler
  • Udvis rettidig omhu med henblik på genanvendelse og genbrug

Under afsnittet ”udvis rettidigt omhu med henblik på genanvendelse og genbrug” fremgår det, at der er et væsentligt potentiale i genbrug og genanvendelse af tekstiler. Omkring 55% af alle tekstiler, der sættes på markedet i Danmark, bliver ikke indsamlet med henblik på genbrug eller genanvendelse. For at sikre bedre muligheder for øget genbrug og genanvendelse, er det derfor afgørende, at virksomheder overvejer, hvad der skal ske med tekstilerne efter endt brug. Derfor gives der råd om, at virksomheder fx indgår en markedsdialog, finder en leverandør, der sikrer, at produktet kan genbruges eller går i dialog med velgørende organisationer, der kan videresælge tekstiler på verdensmarkederne.

I den medfølgende video gives der andre råd om fx at undgå tryk på arbejdstøjet samt indføre genbrugsordningen inden for virksomheden så nye medarbejdere for udleveret genbrugsuniformer etc.

Læs mere her på Den Ansvarlige Indkøbers hjemmeside 

Se EU's Green Public Procurement kriterier her

 

 

Læs mere i vidensbanken

Tekstiler
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.