Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Nyt samarbejde med World Economic Forum

23. oktober 2018
Nyt samarbejde med World Economic Forum
World Economic Forum (WEF) har etableret en global platform for cirkulær økonomi (PACE), som Danmark i forbindelse med topmødet ”Partnering for Green Growth and the Global Goals” (P4G) har tilsluttet sig. Aftalen bliver underskrevet af udviklingsminister Ulla Tørnæs, miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, erhvervsminister Rasmus Jarlov samt World Economic Forum.

Miljø- og Fødevareministeriet skriver i en nyhed, at med aftalen får Danmark adgang til et globalt netværk af virksomheder og videninstitutioner, som kan understøtte det danske engagement på området. Samtidig åbnes der for et tættere samarbejde mellem WEF og P4G-initiativet, hvor konkrete P4G-partnerskaber bidrager til arbejdet i PACE. Dette gælder ikke mindst i forhold til bekæmpelse af plastikforurening i udviklingslande.

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen citeres i samme nyhed for følgende udtalelse:

”Cirkulær økonomi er ikke kun en grøn og gylden mulighed. Det er også en nødvendighed. Derfor er jeg godt tilfreds med, at World Economic Forum sætter fokus på den cirkulære økonomi og ønsker et samarbejde med Danmark. Det vil blive en vigtig platform for at udvikle den cirkulære økonomi, hvor vi kan udveksle erfaringer, og hvor virksomhederne kan få mulighed for at vise deres løsninger frem. Det handler om at få mere værdi ud af mindre og samtidig reducere miljøbelastningen, og jo flere der bidrager til den cirkulære dagsorden, desto bedre vil den fungere i praksis.”

 Læs hele nyheden her på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside 

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.