Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Ny hjemmeside om farlige stoffer i gamle byggematerialer

01. december 2020
Ny hjemmeside om farlige stoffer i gamle byggematerialer
Ansatte og arbejdsgivere indenfor transport og håndtering af bygge- og anlægsaffald kan bruge hjemmesiden til at identificere risikoen ved forskellige typer affald.

Ansatte i affaldssektoren, der håndterer byggeaffald fra renovering og nedrivning af ældre bygninger, kan blive udsat for sundhedsskadeligt støv, fibre og dampe fra gamle byggematerialer, når affaldet læsses af eller komprimeres.

Det kan være:

·       PCB og klorerede paraffiner i fugematerialer

·       Bly og andre tungmetaller i maling og inddækninger

·       Gammel mineraluld brugt som isolering

·       Asbest i tagplader, vægbeklædning, fliseklæb, rørisolering m.m.

Derfor har Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge- og Anlæg i samarbejde med Branchefællesskabet for arbejdsmiljø Transport, Service, Turisme og Jord til Bord lanceret en ny hjemmeside, hvor man kan finde oplysninger om stofferne og de byggematerialer, hvor de forekommer. Oplysninger kan bruges, når man skal risikovurdere forholdene, hvor man arbejder, og træffe sikkerhedsforanstaltninger mod udsættelse af farlige stoffer.

Du kan se hjemmesiden ved at trykke hér: https://renover-sikkert.dk

Læs mere i vidensbanken

Bygge- og anlægsaffald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.