Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.
Log indNyhed: Madspild står højt på dagsordenen i hele fødevarekæden
Som et eksempel jagtes madspild i storkøkkener lige nu, hvor et hold madspildsjægere skal hjælpe private og offentlige storkøkkener og kantiner med at mindske madspildet. Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser nemlig, at 21.000 tons mad går til spilde i de danske institutioner hvert år, mens kantiner og catering spilder 10.000 tons om året. Det skal der laves om på. Erfaring viser nemlig, at slipper man madspildsjægerne løs kan de være med til at reducere madspildet med op til 50 %.
Men der er stadig en række udfordringer som skal løses og et behov for fortsat prioritering og fokus på madspildet i hele værdikæden. Ved konferencen blev der f.eks. peget på følgende behov:
- behov for dialog, videndeling og samarbejde mellem aktørerne i fødevarekæden f.eks. gennem deling af viden om best practice
- behov for nye data om f.eks. madspildsmængder og om, hvor i kæden madspildet opstår og hvorfor
- behov for at synliggøre madspildet i hele værdikæden og de gode historier
- behov for (fortsat) indsats over for børn og unge
Resultaterne fra madspildskonferencen, præsentationer samt evaluering kan findes på Miljø- og fødevareministeriets hjemmeside om mindre madspild ved at klikke her.
Læs mere om madspildsjægerne her