Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Konkurrenceevne og ressourceeffektivitet skal forbedres i danske SMV'er

07. maj 2019
Konkurrenceevne og ressourceeffektivitet skal forbedres i danske SMV'er
Derfor har Danmarks Erhvervsfremmestyrelse afsat 96 millioner kroner, der skal fremme formålet. Skal du have andel i midlerne er ansøgningsfristen den 27. juni.

Flere små og mellemstore virksomheder skal i gang med den cirkulære omstilling til gavn for både økonomi og miljø. For at hjælpe omstillingen på vej har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse netop afsat 96 mio. kr. til at skubbe på udviklingen inden for området.

I en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen af initiativet, kunne Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis fortælle om baggrunden for initiativet:

"Det kan være ekstremt udfordrende for danske SMV’er at realisere potentialet ved omstilling til nye grønne og cirkulære forretningsmodeller. Virksomhederne mangler ofte den nødvendige kapacitet og viden på området. Derfor glæder det mig, at vi i bestyrelsen nu kan sætte gang i et stort, landsdækkende initiativ, der med udgangspunkt i virksomhedernes behov og efterspørgsel skal hjælpe især de mindre danske virksomheder til at udnytte forretningspotentialet forbundet med grøn og cirkulær omstilling.”

 

Fokus på produkter, materialer og nye forretningsmodeller

Fælles for uddeling af midler er, at indsatsen skal være landsdækkende, være målrettet øget ressourceeffektivitet og cirkulær økonomi i SMV'erne og skal udføres i ved hjælp af partnerskab mellem én eller flere operatører, hvor både erhvervsliv og andre relevante aktører er involveret. Operatører (og ansøger) kan være fx være GTS’er, innovationsnetværk, branche­­organisationer, private virksomheder eller erhvervshuse.

Initiativet skal tage afsæt i tre delindsatser:

  • Højere værdiudnyttelse af materialer
  • Potentialer ved cirkulær design og produktudvikling samt nye forretningsmodeller
  • Øget plastgenanvendelse

 

96 millioner til støtte

Der er afsat 96 mio. kr. til initiativet. Midlerne kommer dels fra EU’s Regionalfond og dels fra decentrale erhvervsudviklingsmidler. Ansøgningsfrist er den 27. juni 2019. Ansøgninger forventes behandlet på mødet i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 24. september 2019, hvorefter ansøgere vil blive meddelt tilsagn eller afslag.

 

Du kan læse mere om ansøgningsmulighederne på erhvervsstyrelsens hjemmeside her samt mere generelt om Erhvervsfremmebestyrelsen her

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.