Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Kan genbrugsplast bruges i emballage til plejeprodukter?

04. september 2020
Kan genbrugsplast bruges i emballage til plejeprodukter?
Miljøstyrelsen påbegynder nyt projekt, der skal afdække, hvilke krav man skal stille til genanvendt plast for, at det kan anvendes til emballage af plejeprodukter - eksempelvis shampoo, hudlotion og flydende sæbe.

Miljøstyrelsen skriver i en nyhed, at de oplever en stigende interesse og efterspørgsel fra industrien efter vejledning i anvendelse af husstandsindsamlet plastik til emballage af plejeprodukter. 

Producenter af plejeprodukter er forpligtet til at lave en sikkerhedsvurdering, som indbefatter emballagen. Men som det er i dag, eksisterer der ikke nogen vejledning til, hvilke specifikke krav, der bør stilles til genanvendt plastik for at afgøre, hvorvidt den er sikker at anvende. 

Målet med projektet er derfor at undersøge prøver af genanvendt plastik, der har deres udgangspunkt i husholdningssorteret plastik.

Undersøgelserne består blandt andet af en sikkerhedsvurdering, der skal afdække hvilke typer genanvendt plast, der er sikkert at anvende til emballage af plejeprodukter. 

Erfaringerne fra projektet planlægges indarbejdet i en vejledning til industrien, der senere vil blive udviklet. Miljøstyrelsen nævner i nyheden, at interesserede virksomheder tidligere er blevet inviteret til at deltage gennem de relevante brancheforeninger.

Baggrundsmateriale

Du kan læse nyheden her på Miljøstyrelsens hjemmeside

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.