Webinar: Høring af udkast til revideret "Bekendtgørelse om biomasseaffald"

Høring af udkast til revideret "Bekendtgørelse om biomasseaffald"
Miljøstyrelsen vil gennemgå ændringerne i høringsudkastet til bekendtgørelsen, og der vil være kommentarer fra 4 brancheorganisationer. I den afsluttende debat er der tid til, at deltagerne kan stille spørgsmål til Miljøstyrelsen og komme med kommentarer. Deltagelse i dette høringswebinar er gratis.

Miljøstyrelsen sendte den 14. juni 2023 et udkast til revideret biomasseaffalds-bekendtgørelse i høring med frist for høringssvar den 28. juli 2023. Fremover skal færre typer af biomasseaffald klassificeres som forbrændingsegnet biomasseaffald, herunder ubehandlet bomuld og hør. Der indføres en grænseværdi for max indhold af fysiske urenheder i bl.a. grene, stød og rødder fra have-/parkaffald omfattet af bekendtgørelsen. 

DAKOFA gennemgik ændringerne i høringsudkastet i en nyhed den 19. juni 2023 og nævnte bl.a.: 

Max 1 o/oo fysiske urenheder i have-/parkaffald til forbrænding

I udkastet til en revideret bekendtgørelse er der indsat en bagatelgrænse for indhold af fysiske urenheder i have-/parkaffald omfattet af bekendtgørelsen. Det fremgår af en ny §4, at indholdet må være op til 1 promille fysiske urenheder målt på tørstof. En sådan grænseværdi har længe været efterspurgt af branchen og er belyst nærmere i rapporten ”Have-/parkaffald til energiudnyttelse ved forbrænding”, Miljøprojekt nr. 2091 fra 2019 (hent rapporten her, se side 25-26 og 35-36).  

Biomasseaffald på bilaget er ikke nødvendigvis forbrændingsegnet

Det fremgår af høringsbrevet, at Miljøstyrelsen finder det nødvendigt at præcisere, at bekendtgørelsen kun er relevant for de biomasser, der ikke er egnet til materialenyttiggørelse. Det fremgår nu af bekendtgørelsen, at affaldet skal være forbrændingsegnet for at være omfattet af bekendtgørelsens anvendelsesområde, og det, at bestemte affaldstyper er optaget på bekendtgørelsens bilag 1, er ikke ensbetydende med, at dette affald altid er forbrændingsegnet. 

Flere affaldstyper fjernes som biomasseaffald omfattet af bekendtgørelsen

Ubehandlet bomuld og hør fjernes fra bekendtgørelsens bilag. De tre affaldstyper Malt (red.: dvs. fra ølbrygning), Frugtrester (tørre frugtdele) samt Ubehandlet korn og ubehandlede frø fjernes også fra bekendtgørelsens bilag. 

Find høringsbrev og udkast til revideret bekendtgørelse på høringsportalen her 

T.O. DAKOFA gennemfører en studie-/besigtigelsestur den 16. august 2023 bl.a. til et fuldskala-pyrolyseanlæg til have-/parkaffald hos NSR i Helsingborg. Find det fulde program mv for studieturen og mulighed for tilmelding her.

Program

10:00-10:05
Indledning

v/ Morten Carlsbæk og Mette Skovgaard, DAKOFA

10:05-10:30
Gennemgang af ændringerne i udkast til revideret Bekendtgørelsen om biomasseaffald

v/ Christian Hauschildt og Casper Schwartz Glottrup, Miljøstyrelsen

10:30-11:00
Korte kommentarer fra 4 brancheorganisationer til høringsudkastet

Max Nitschke, Dansk Fjernvarme

Hanne Johnsen, Dansk Affaldsforening

Bruno Sander Nielsen, Biogas Danmark

Bjarne F. Larsen, formand for Genanvend Biomasse, ansat i DAKA Denmark

11:00-11:25
Debat, kommentarer og spørgsmål fra webinar-deltagerne
11:25-11:30
Afslutning

v/ Morten Carlsbæk, DAKOFA

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

29. juni 2023
kl. 10.00 - 11.30

Hvor

Online via ZOOM/Youtube

Deltagergebyr

Pris medlemmer ekskl. moms
DKK 0,00
Pris ikke-medlemmer ekskl. moms
DKK 0,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.