Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Frankrig forbyder madspild i supermarkeder

05. februar 2016
Frankrig forbyder madspild i supermarkeder
Franske supermarkeder må ikke længere smide mad ud eller destruere mad som stadig er spiselig. Dermed bliver Frankrig det første land i Europa, som indfører en lov som forbyder madspild. Til gengæld skal supermarkederne donere maden til fødevarebanker, velgørenhed og lignende.

Loven gør det også muligt for de såkaldte skraldere, at fortsætte med at samle spiselig mad for supermarkedernes containere. Flere franske supermarkeder har, som en følge af en øget "skralde-aktivitet", nemlig overhældt fødevarerne med blegemidler i containerne, så de derved blev uspiselige skriver The Guardian , men det er nu blevet forbudt.

Det bliver også lettere og hurtigere for fødevarevirksomheder, at donere overskudsproduktion direkte til fødevarebanker og velgørenhedsorganisationer - noget som før var en lang og omstændelig proces, hvilket ofte førte til, at fødevarernes kvalitet (især mejeriprodukter) ikke var så høj, når de nåede frem.

Franske fødevarebanker og velgørenhedsorganisationer bliver forpligtede til at indsamle og opbevare fødevarerne hygiejnisk korrekt og omdele dem med "værdighed". Det betyder, at maden skal uddeles på en måde, der skaber kontakt mellem uddeler og modtager af maden.

Den franske lov er blevet gennemført efter pres fra NGO'er, forbrugere mv. og næste skridt er at få loven til også at omfatte restauranter, hoteller, skoler mv. De franske aktivister håber endvidere på, at loven kan inspirere EU til at indføre samme lovgivning, så madspild forbydes i alle EU-lande. England har indført en frivillig ordning med købmands- og detailbranchen som omfatter mål om at reducere madspild og emballageaffald.

Læs artiklen fra The Guadian her


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.