Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.
Log indNyhed: Frankrig forbyder madspild i supermarkeder

Loven gør det også muligt for de såkaldte skraldere, at fortsætte med at samle spiselig mad for supermarkedernes containere. Flere franske supermarkeder har, som en følge af en øget "skralde-aktivitet", nemlig overhældt fødevarerne med blegemidler i containerne, så de derved blev uspiselige skriver The Guardian , men det er nu blevet forbudt.
Det bliver også lettere og hurtigere for fødevarevirksomheder, at donere overskudsproduktion direkte til fødevarebanker og velgørenhedsorganisationer - noget som før var en lang og omstændelig proces, hvilket ofte førte til, at fødevarernes kvalitet (især mejeriprodukter) ikke var så høj, når de nåede frem.
Franske fødevarebanker og velgørenhedsorganisationer bliver forpligtede til at indsamle og opbevare fødevarerne hygiejnisk korrekt og omdele dem med "værdighed". Det betyder, at maden skal uddeles på en måde, der skaber kontakt mellem uddeler og modtager af maden.
Den franske lov er blevet gennemført efter pres fra NGO'er, forbrugere mv. og næste skridt er at få loven til også at omfatte restauranter, hoteller, skoler mv. De franske aktivister håber endvidere på, at loven kan inspirere EU til at indføre samme lovgivning, så madspild forbydes i alle EU-lande. England har indført en frivillig ordning med købmands- og detailbranchen som omfatter mål om at reducere madspild og emballageaffald.
Læs artiklen fra The Guadian her