Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: EU: Offentlig høring om biobaseret, bionedbrydelig og komposterbar plast

07. februar 2022
EU: Offentlig høring om biobaseret, bionedbrydelig og komposterbar plast

Baggrunden for undersøgelsen er, at der i øjeblikket ikke er en fyldestgørende EU-politik på området. Høringen er åben til den 15. marts 2022.

I den europæiske grønne pagt og handlingsplanen for cirkulær økonomi har Europa-Kommissionen annonceret en politisk ramme for indkøb, mærkning og brug af biobaseret plast, samt brug af biologisk nedbrydeligt og komposterbart plast.

I lyset af disse rammer ønsker Kommissionen at vurdere, hvor brugen af ​​biobaseret råmateriale fører til ægte miljømæssige fordele ud over at reducere brugen af ​​fossile ressourcer. Kommissionen ønsker også at vurdere, hvor brug af bionedbrydelig og komposterbar plast kan være gavnlig for miljøet, og under hvilke forhold.

Den web-baserede høring, retter sig mod to grupper:

·        borgere og andre potentielle købere af biobaseret, bionedbrydelig og komposterbar plast, til fx  hoteller, restauranter, kantinesektoren eller store offentlige arrangementer.

·        alle andre fagfolk og eksperter, der har interesse i biobaseret, bionedbrydeligt og komposterbar plast.

Link til høringen, der kan besvares på fem sprog, er her.

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.