Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Ca. 32 mio. kr. er målrettet Genanvendelse af Husholdningsaffald og Økologisk byggeri i MUDP 2014 opslaget med ansøgningsfrist 28. maj kl. 12.00

06. maj 2014
Ca. 32 mio. kr. er målrettet Genanvendelse af Husholdningsaffald og Økologisk byggeri i MUDP 2014 opslaget med ansøgningsfrist 28. maj kl. 12.00
På DAKOFAs seminar ”Den gode ansøgning til MUDP 2014” den 29. april 2014 gav Miljøstyrelsen gode råd til arbejdet med at skrive en ansøgning til Miljøministeriets Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram med ansøgningsfrist 28. maj 2014.

På seminaret blev det også oplyst, at ca. 20 mio. kr. af annoncerundens tilskudsmidler som udgangspunkt er reserveret til  projekter, der kan være med til at fremme genanvendelse af husholdningsaffaldsfraktionerne organisk affald, papir-, pap-, glas-, træ-, plast- og metalaffald. Det er på dette område, at regeringens ressourcestrategi har et mål om at opnå 50 % genanvendelse i 2022. Flere forskellige annoncetekster indenfor MUDP 2014 opslaget omfatter genanvendelse af en eller flere af disse husholdningsaffaldsfraktioner, og gode ansøgninger på området må antages at have særligt høje chancer i år for at opnå tilskud.

Der er også som udgangspunkt reserveret op til 12 mio. kr. til projekter indenfor hovedemnet Økologisk byggeri, hvor annonceteksten ”Bygningsdesign og byggeri, hvor alle dele kan genanvendelses i et materialekredsløb” umiddelbart er det underemne, som er mest rettet mod affaldsressourcebranchen. Endelig må det antages, at ansøgninger inden for hovedemnet Vand vil score en god del af de resterende 38 mio. kr. af de i alt 70 mio. kr. til den igangværende annoncerunde. Det har været tilfældet de tidligere år, hvor vandområdet har opnået væsentlige andele af MUDP tilskudsmidlerne. Der er dog en stadigvæk en mindre pulje til de øvrige emneområder. Den endelige fordeling af tilskudsmidler afhænger af kvaliteten af ansøgningerne. Så ingen grund til at holde sig tilbage!

Projektansøgningerne vurderes bl.a. efter projektets miljømæssigt potentiale, eksport- og beskæftigelsespotentialet, den teknologisk nyhedsværdi, tilskyndelsesvirkning af et evt. tilskud, og at selve ansøgningen er god (herunder evt. velvalgte samarbejdspartnere)..Teknologiske nyhedsværdi skal forstås bredt, så det kan også omfatte kendt udstyr sammensat på nye måder, nye anvendelsesområder for kendt apparatur og nye systemløsninger. Tilskyndelsesvirkning er ikke kun, at projektet ikke vil blive realiseret uden tilskud. Det omfatter også, når et tilskud får sparket et projekt i gang tidligere, og det sandsynliggøres, at et forspring kan have væsentlig markedsmæssig betydning.

Det er nyt i MUDP 2014, at samarbejdspartnere skal stille med medfinansiering, hvilket før kun var tilfældet for hovedansøgeren. Denne ændring kan have betydning for ansøgninger med deltagere fra f.eks. de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter. Underleverandører i et projekt skal dog ikke stille med medfinansiering, men højest 30 % af det samlede projektbudget må vedrøre ydelser fra underleverandører.

Der forventes meddelt tilsagn/afslag på projektansøgningerne ultimo september 2014. Evt. opnået tilskud kan udbetales løbende efter dokumenteret udført arbejde, f.eks. ved milepæle i projektet, og revisorpåtegnet projektregnskab skal fremsendes i forbindelse med projektets afslutning.

Projektets undersøgelser og de opnåede resultater skal normalt  offentliggøres som en rapport i Miljøstyrelsens Miljøprojekt-serie. Det anbefales derfor at skrive denne rapport løbende i projektperioden og måske kan nogen ansøgere have glæde af at anvende en underleverandør til skrivearbejdet.

Miljøstyrelsens oplæg fra seminaret ”Den gode ansøgning til MUDP 2014” den 29. april 2014 kan findes her 

”MUDP – Ansøgningsrunde forår 2014” med links til alle relevante oplysninger, skemaer mv. kan findes her

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.