Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: 14 millioner norske forskningskroner til genanvendelse af beton

06. maj 2019
14 millioner norske forskningskroner til genanvendelse af beton
Et nyt stort forretningsorienteret projekt har modtaget 14 millioner kroner i støtte fra det norske forskningsråd. Nye innovative løsninger til genbrug og genanvendelse af beton skal nedbringe det miljømæssige fodaftryk fra beton og sikre, at Norge opnår mere end 75% genanvendelse af beton. Det samlede budget for projektet er 33 millioner kroner. Med så betydelig en finansiering kan det forventes, at projektets resultater bidrager med væsentlig viden om hvordan vi bedst forvalter betonressourcerne.

Der genanvendes i dag kun 21% af betonaffaldet i Norge. Målet med dette projekt er at øge genbrug og genanvendelsen. Ifølge projektlederen for projektet skal der samtidig skal være fokus på at bevæge sig op i affaldshierarkiet, hvor de største miljøbesparelser ligger. Projektet indeholder seks arbejdspakker:

  • Industrielforskning relateret til miljøpåvirkninger
  • Tilstandskortlægning, demontering og nedrivning
  • Logistik, behandling og sortering
  • Genbrug og genanvendelse
  • Metoder- og produktudvikling
  • Analyse af bæredygtighed

Projektet skal ledes af Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet ved UiT Norges arktiske universitet i Narvik. Med sig i projektet har universitet en lang række samarbejdspartnere fra både forskningsmiljøer, private virksomheder og offentlige myndigheder. 

Læs mere her

Læs mere i vidensbanken

Bygge- og anlægsaffald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.