Kan du ikke se denne HTML mail? Klik her
 
 
 
 


DAKOFA sætter i dette særnummer af nyhedsbrevet fokus på brugte tekstiler og tekstilaffald. Derfor handler de første 6 nyheder udelukkende om tekstiler og tekstilaffald. Efter de første 6 nyheder finder du en håndfuld nyheder om andre emner indenfor affalds- og ressourceverdenen.

GOD LÆSELYST!Tekstiltema
I 2019 oplevede vi, at tekstilerne for alvor kom på dagsordenen, og med dette temanummer af nyhedsbrevet ønsker vi derfor at samle op og præsentere et udpluk fra den store mængde viden fra både ind- og udland, som kan hjælpe de danske aktører med at løfte tekstilerne højere op i affaldshierarkiet.

For nogen kan temanummeret anvendes som en introduktion til emnet, mens det for andre måske snarere vil kunne anvendes som en referenceliste med links til et udpluk af de vigtigste undersøgelser og rapporter, som man herefter selv kan dykke videre ned i. Men uanset hvilket niveau, du læser artiklerne ud fra, kan vi stærkt anbefale, at du melder dig under vingerne af DAKOFAs tekstilnetværk, som har vokset sig stort og stærkt både hvad angår antal deltagere og repræsentation af værdikæden.

Tekstiltemaet består som nævnt af seks artikler med hver deres tema, som vil kunne læses enkeltvis eller i forlængelse. De første to nyheder sætter primært fokus på den nuværende situation i forhold til hhv. rammebetingelser, internationale initiativer og miljøeffekter, mens de sidste fire artikler omhandler brug og forbrug, genbrug og nye forretningsmodeller, genanvendelse samt en særlig artikel med fokus på SMV’erne. Artiklerne er primært baseret på den seneste viden fra European Clothing Action Plan (ECAP) samt det svenske forskningsprogram Mistra Future Fashion, og bliver suppleret med kilder fra bl.a. Ellen MacArthur Fonden, det Europæiske Miljøagentur og Europa-Kommissionen.Nyhed: Tekstilnyhed #1: Tekstilerne på dagsordenen – europæiske rammebetingelser og nationale initiativer

Nyhed: Tekstilnyhed #2: Tekstiler og miljøeffekter – hvad ved vi?

Nyhed: Tekstilnyhed #3: Køb og forbrug af tøj og tekstiler

Nyhed: Tekstilnyhed #4: Øget genbrug og nye forretningsmodeller

Nyhed: Tekstilnyhed #5: Genanvendelse

Nyhed: Tekstilnyhed #6: Særligt om SMV’er
 

Arrangementer

Konference: Øget genanvendelse af husholdningslignende erhvervsaffald - hvordan høster vi potentialerne?

Seminar: Få værdi af arbejdet med verdensmålene

Konference: Restaffaldet – hvad skal vi gå efter og hvordan?

Seminar: AFLYST - Kommunikation og adfærdsdesign – hvordan får vi skubbet borgere og kunder i retning af mere affaldssortering?

Konference: AFLYST PÅ GRUND AF CORONA - Smartere affaldsindsamling - har du udstyret i orden?

Konference: Affaldssektoren i krystalkuglen


Tilmelding/framelding af DAKOFAs nyhedsservice
Du modtager denne email enten som medlem af DAKOFA, eller fordi du har deltaget i en af vores arrangementer, og derigennem oprettet en profil på DAKOFAs hjemmeside og har valgt at modtage DAKOFAs nyhedsmails mv.

Hvis du er interesseret i at fravælge DAKOFAs nyhedsmails eller alternativ at slette din profil, så gøres dette under din profil på DAKOFAs hjemmeside (fjern hak i "nyhedsbreve" eller tryk slet profil). Alternativt kan du kontakte km@dakofa.dk.

Du kan læse om DAKOFAs privatlivspoltik her.