Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Seminar: Få værdi af arbejdet med verdensmålene

Få værdi af arbejdet med verdensmålene
Hvad betyder verdensmålene for os? Hvordan får vi dem i spil på en værdiskabende måde? Hvilken rolle skal de spille ift. vores øvrige arbejde med bæredygtighed? Er det spørgsmål du stiller dig selv, så er dette seminar noget for dig.

På seminaret dykker vi ned i, hvordan man bør tilgå verdensmålene, hvilken viden og hvilke værktøjer, vi som sektor har brug for at få i spil for at blive endnu bedre til den bæredygtige omstilling i lyset af verdensmålene. På baggrund af relevante cases fra affalds- og ressourcesektorens aktører, får du mulighed for igennem korte workshops at brainstorme og arbejde dig ned i, hvor du og din organisation kan sætte ind overfor verdensmålene.

I har måske allerede diskuteret verdensmålene i jeres organisation, og måske er I også allerede i gang med at implementere dem i jeres arbejde. Men verdensmålene kan være flyvske og diffuse i praksis, for hvad betyder det egentlig ”at arbejde” med verdensmålene? Skal vi implementere dem i organisationens DNA – i vedtægter, bestemmelser, strategier og planer – så de bliver et parameter for al fremtidigt arbejde? Eller kan verdensmålene i stedet lægges henover og implementeres i allerede igangværende projekter, processer og rutiner, hvor de naturligt passer ind?

På dette seminar bliver du klogere på, hvilke tanker og tiltag aktører i sektoren allerede har gjort sig på området. Bliv inspireret til, hvordan I selv kan begynde at arbejde med verdensmålene i jeres organisation på en måde, der skaber værdi for jer.

Samarbejdspartnere

Program

9:00-9:30
Registrering og kaffe
9:30-9:35
Velkomst og introduktion
DAKOFA
DAKOFA
9:35-10:15
Få værdi af arbejdet med verdensmålene
Jasper Steinhausen, Business Adviser og partner, Ouroboros
Jasper Steinhausen

Jasper har mange års erfaring med at hjælpe virksomheder og organisationer på vej mod en bæredygtig omstilling. Han vil fortælle om nogle af de overvejelser man bør gøre sig -  både i forhold til interne og eksterne processer -  når man skal i gang, eller skal et skridt videre i arbejdet med verdensmålene.

10:15-10:45
Gruppearbejde: Verdensmål i hverdagen

Vi har fået kickstartet processen med verdensmålene i organisationen – hvordan får vi den forankret i hverdagen?

10:45-11:15
Sorø Kommune: Verdensmålene - en nødvendig omstilling
Peter Dorff Hansen, Sorø Kommune
Peter Dorff Hansen
Sorø Kommune

I Sorø Kommune ønskedes det fra politisk side, at verdensmålene skulle være et strategisk værktøj for kommune, borgere og erhvervsliv. Hør hvordan man i Teknik- og Miljøafdelingen har taget imod og implementeret med verdensmålene i centrum.

11:15-11:35
Pause
11:35-12:05
REFA: Et forsyningsselskab med verdensmålene som strategisk pejlemærke
Mette Suhr Lisegaard Stoffregen, I/S REFA
Mette Suhr Lisegaard Stoffregen

REFA er i gang med det arbejde, som ligger i et at forankre verdensmålene hos politikere, ledelse og hos medarbejderne. Hør om processen fra den spæde ide til de første forsøg på forankring i hele organisationen.

12:05-13:00
Debat og afrunding – hvad kigger vi frem imod?
  • Hvad kan vi bruge verdensmålene til i affalds- og ressourcesektoren?
  • Hvilke umiddelbare barrierer kan vi se foran os?
  • Hvilke muligheder giver verdensmålene os?
  • Hvilke værktøjer og hvilken viden mangler vi for at komme i gang med at bruge verdensmålene?

Der vil blive serveret en sandwich under den afsluttende debat.

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

29. januar 2020
kl. 09.30 - 12.45

Hvor

DAKOFAs lokaler
Vesterbrogade 149, bygning 8, 4. sal1620 København V

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 1.600,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 2.700,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.