Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Seminar: Få værdi af arbejdet med verdensmålene

Få værdi af arbejdet med verdensmålene

Hvad betyder Verdensmålene for os? Hvordan får vi dem i spil på en værdiskabende måde? Hvilken rolle skal de spille ift. vores øvrige arbejde med bæredygtighed? Er det spørgsmål du stiller dig selv, så er dette seminar noget for dig.

I har måske allerede diskuteret verdensmålene i jeres organisation, og måske er I også allerede i gang med at implementere dem i jeres arbejde. Men verdensmålene kan være flyvske og diffuse i praksis, for hvad betyder det egentlig ”at arbejde” med verdensmålene? Skal vi implementere dem i organisationens DNA – i vedtægter, bestemmelser, strategier og planer – så de bliver et parameter for al fremtidigt arbejde? Eller kan verdensmålene i stedet lægges henover og implementeres i allerede igangværende projekter, processer og rutiner, hvor de naturligt passer ind?

På seminaret vil vi dykke ned i hvilken viden og hvilke værktøjer, vi som sektor har brug for at få i spil for at blive endnu bedre til den bæredygtige omstilling i lyset af verdensmålene. Bliv klogere på hvilke tanker og tiltag aktører i sektoren allerede har gjort sig på området og bliv inspireret til, hvordan I selv kan begynde at arbejde med verdensmålene i jeres organisation på en måde, der skaber værdi for jer.

Hvilke værktøjer er nyttige, når vi skal bruge og forstå verdensmålene med henblik på en bæredygtig omstilling – og ikke til greenwashing? Det er nogle af de ting, vi skal høre om og debattere denne formiddag. Seminaret er dermed et spadestik ned i, hvordan vi i affaldsbranchen kan forholde os til verdensmålene og i samspil få en bedre forståelse for om - og hvordan - verdensmålene giver mening for os.

Program

9:30-9:35
Velkomst og introduktion
DAKOFA
DAKOFA
9:35-10:15
Få værdi af arbejdet med Verdensmålene
Jasper Steinhausen, Business Adviser og partner, Ouroboros
Jasper Steinhausen

Jasper har mange års erfaring med at hjælpe virksomheder og organisationer på vej mod en bæredygtig omstilling. Han vil fortælle om nogle af de overvejelser man bør gøre sig -  både i forhold til interne og eksterne processer -  når man skal i gang, eller skal et skridt videre i arbejdet med verdensmålene.

10:15-10:45
REFA: Et forsyningsselskab med verdensmålene som strategisk pejlemærke
Mette Suhr Lisegaard Stoffregen, I/S REFA
Mette Suhr Lisegaard Stoffregen

REFA er i gang med det arbejde, som ligger i et at forankre verdensmålene hos politikere, ledelse og hos medarbejderne. Hør om processen fra den spæde ide til de første forsøg på forankring i hele organisationen.

10:45-11:05
Pause
11:05-11:35
Sorø Kommune: Verdensmålene - en nødvendig omstilling
Peter Dorff Hansen, Sorø Kommune
Peter Dorff Hansen
Sorø Kommune

I Sorø Kommune ønskedes det fra politisk side, at verdensmålene skulle være et strategisk værktøj for kommune, borgere og erhvervsliv. Hør hvordan man i Teknik- og Miljøafdelingen har taget imod og implementeret med verdensmålene i centrum.

11:35-12:15
Debat – Hvad er næste skridt i arbejdet med verdensmålene?

I debatten faciliteres en snak om, hvordan vi i sektoren tager de første eller de næste skridt mod verdensmålene. Hvad har vi brug for? Hvilke værktøjer og hvilken viden mangler vi for at føle os klædt bedre på til verdensmålene?

12:15-12:45
Sandwich og netværk

Hvornår

29. januar 2020
kl. 09.30 - 12.45

Hvor

DAKOFAs lokaler
Vesterbrogade 149, bygning 8, 4. sal1620 København V

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 1.600,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 2.700,00

Framelding

Tilmelding er bindende efter
21. januar 2020
Download program
Se deltagere
Del denne side