Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Fokus på bæredygtig emballage i e-handlen

07. januar 2020
Fokus på bæredygtig emballage i e-handlen

Af dagens pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet fremgår det, at regeringen vil sætte fokus på bæredygtig emballage fra e-handlen.

Regeringen vil igangsætte et initiativ, der skal give mere viden om, hvordan man kan fremme brug af bæredygtig emballage i e-handlen. Initiativet er et af flere bæredygtige og grønne initiativer i den vækstplan for handel og logistik, som regeringen vil fremlægge i 2020.

Erhvervsminister Simon Kollerup citeres i denne forbindelse for følgende udmelding: ”Det er vigtigt, at vi hjælper danske virksomheder i handels- og logistikerhvervene bedst muligt med at klare sig i den grønne omstilling og den internationale konkurrence….Med regeringens initiativ skal der blandt andet gennemføres et globalt innovationstjek, der skal afsøge innovative emballage- og logistikløsninger i e-handlen fra andre lande med stor og voksende e-handel. Formålet er at finde og formidle inspiration til danske virksomheder, der kan hjælpe dem til at forebygge og minimere emballageforbrug og reducere omkostninger i e-handelen”

Miljøminister Lea Wermelin citeres i pressemeddelelsen for følgende udtalelse: ”Vi køber mere og mere på internettet, og det giver store mængder emballage, som vi bare smider ud. Det er unødigt spild af ressourcer. Derfor skal vi finde nye løsninger på tværs af grænser, så vi kan begynde at bruge emballagen flere gange i stedet for brug og smid væk, når vi køber ind på nettet.”

Se pressemeddelelsen her på Erhvervsministeriets hjemmeside 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.