Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Seminar: Visioner og sigtelinjer for fremtidens affalds- og ressourcesektor

Visioner og sigtelinjer for fremtidens affalds- og ressourcesektor
Seminaret afholdes den 14. marts 2018 kl. 9.30 – 12.45 i DAKOFAs lokaler, Vesterbrogade 149, bygning 8, 4. sal, 1620 København V

Udsolgt

Bæredygtighedsmål fra FN, nye affaldsdirektiver fra EU samt en kommende CØ-strategi, plasthandlingsplan og affalds-/forebyggelsesplan i Danmark er blandt de tiltag, der tilsammen vil give yderligere fokus på affald og ressourcer fremadrettet. Men hvad kan vi egentlig forvente os af fremtiden, og hvilke muligheder ser danske aktører for sig?

På dette seminar ønsker vi at sætte gang i tankerne om den fremtidige danske affalds- og ressourcesektor. Som indledende inspiration vil vi først få det helt store overblik fra en fremtidsforsker, som, både på globalt og lokalt niveau, kan tegne tendenserne, når vi taler om produktion, forbrug og affaldsdannelse. Herefter kan du møde bl.a. Ida Auken, når tre, på hver sin måde, visionære debattører, giver deres personlige indspark til, hvordan de, ud fra deres synspunkt ser på fremtidens sektor. Vi skal også høre hvordan kommercielle virksomheder som IKEA passer ind i det cirkulære samfund, samt se nærmere på erfaringer med at mobilisere medarbejdere, organisationer og borgere til en bæredygtig og cirkulær fremtid. 

Så mød op, og vær med til at sætte visionerne for fremtidens ressourcesektor!

Seminaret er arrangeret i samarbejde med DAKOFAs ungenetværk, men alle er selvfølgelig velkomne!

Program

PROGRAM

9:30-10:00
Registrering og kaffe
10:00-10:05
Velkomst og introduktion
10:05-10:50
Hvad kan vi forvente af fremtiden - globalt og lokalt
Jesper Bo Jensen, Fremtidsforsker
Jesper Bo Jensen
Fremtidsforsker

Hver gang mennesker ændrer adfærd og samfundet udvikler sig, vil det give udslag i vores måde at producere og dermed også håndtere affald på. Både nationalt og globalt kan vi læne os op ad en række trends og tendenser, som kan give et indblik i, hvad vi kan forvente os af fremtiden. En fremtidsforsker giver os et indblik i tidens megatrends om fremtidens affalds- og ressourcesektor.

10:50-11:20
Produktion og forbrug i en cirkulær fremtid - hvad har vi i vente?
Jonas Engberg, Sustainability Manager, IKEA
Jonas Engberg
Sustainability Manager, IKEA

IKEA har netop modtaget The Accenture Strategy Award på World Economic Forum i Davos, som hvert år tildeles en af verdens førende cirkulære multinationale virksomheder. Prisen blev tildelt som en anerkendelse af virksomhedens arbejde mod øget bæredygtighed i hele værdikæden. Bliv klogere på virksomhedens tanker om, og visioner for, fremtiden.

11:20-11:50
Et paradigmeskift til cirkulær økonomi kræver mobilisering, samarbejde og mod
Hanne Juel, Strategisk udvikler, Region Midtjylland
Hanne Juel
Strategisk udvikler, Region Midtjylland

Region Midtjylland har arbejdet med implementeringen af cirkulær økonomi på mange niveauer. En gennemgående erfaring fra arbejdet er, at mindset og motivation er grundlaget for forandring. Derfor er mobilisering og facilitering nøgleord i fremtidens arbejde mod et cirkulært samfund.

11:50-12:20
Visioner for affaldshåndtering globalt set - og Danmarks plads i det store billede
Ida Auken, co-chair for Young Global Leaders' taskforce for cirkulær økonomi og Miljøordfører for Radikale Venstre
Ida Auken
co-chair for Young Global Leaders' taskforce for cirkulær økonomi og Miljøordfører for Radikale Venstre

Ida Auken er co-chair for Young Global Leaders’ taskforce for cirkulær økonomi. Hør hvilke forventninger hun har til affalds- og ressourcesektoren – nationalt såvel som internationalt.

12:20-12:40
Paneldebat: Visioner for fremtidens affalds- og ressourcesektor - hvad skal vi forberede os på?
Jonas Engberg, Sustainability Manager, IKEA
Jonas Engberg
Sustainability Manager, IKEA
Hanne Juel, Strategisk udvikler, Region Midtjylland
Hanne Juel
Strategisk udvikler, Region Midtjylland
Jesper Bo Jensen, Fremtidsforsker
Jesper Bo Jensen
Fremtidsforsker
12:40-12:45
Afrunding

Hvornår

14. marts 2018
kl. 09.30 - 12.45

Hvor

DAKOFAs lokaler
Vesterbrogade 149, bygning 8, 4. sal1620 København V

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 1.550,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 2.600,00

Framelding

Tilmelding er bindende efter
7. marts 2018

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.