Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Webinar: Smartere affaldsindsamling - hvordan bruger vi data bedre?

Smartere affaldsindsamling - hvordan bruger vi data bedre?
På dette webinar forsøger vi at give et overblik over udviklingen af smartere affaldsindsamling.

Regeringens 70% mål for nedbringelse af CO2-emissioner kalder på, at vi i indsamlingsledet omstiller til grøn transport samt optimerer indsamlingsruterne gennem smart brug af data, som udover at være CO2-besparende også kan være vejen til økonomiske besparelser ved at reducere den unødige kørsel.

Webinaret belyser, hvad det er kommuner og affaldsselskaber efterspørger samt, hvordan smarte affaldsdatasystemer kan styrke ruteplanlægning og automatisere selvbetjeningsløsninger.

Det er vigtigt, at borgerne oplever systemet som nemt og intuitivt. Webinaret ser således også på de nyeste løsninger til borgerkommunikation, herunder hvordan spandene skal stå, hvornår de skal tømmes, hvorfor en situation registreres som en afvigelse og hvordan borgere/kommunen er med til at forebygge afvigelser.

OBS: Mail med link til webinaret vil blive udsendt til deltagerne fredagen før webinaret afholdes. Hvis man dagen før webinaret ikke har modtaget et link, så kontakt DAKOFA.

Program

13:00-13:05
Velkomst og introduktion
DAKOFA
DAKOFA
13:05-13:25
Ikast-Brande Kommune er kommet videre, men hvor har det bragt dem hen?
Uffe Meyer, Ikast-Brande Kommune
Uffe Meyer

RFID-tags erstatter QR-koder. BI-, excel- og pivot-analyser, WebGIS, Analytic og Dashboards  er med til at optimere og automatisere kommunens interne drift og borgerkommunikation.

13:25-13:35
Spørgsmål og svar
13:35-14:05
Hvad kan datasystemer?

Hvad kan et moderne, avanceret affaldskundesystem i forhold til borgere og vognmænd? Hvordan kan data deles, organiseres og især bruges? Kan data organiseres, så beslutninger understøttes af data?

14:05-14:15
Spørgsmål og svar
14:15-14:25
Pause
14:25-14:50
Hvilke erfaringer har ARC med brug af data - og hvad vil de?
Henriette Marott Post, ARC
Henriette Marott Post

ARC har masser af data! Fra tre forskellige kommuner og et hav af systemer. Hvordan kan data udveksles mellem forskellige systemer? Hvor er vi, og hvilke ønsker har vi til fremtiden?

14:50-15:00
Spørgsmål og svar
15:00-15:00
Opsamling og det videre forløb
DAKOFA
DAKOFA
Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

05. maj 2020
kl. 13.00 - 15.00

Hvor

Online-seminar via ZOOM

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 500,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 950,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.