Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Planer om sammenlægning af Aalborg Renovation med Nordværk

25. november 2022
Planer om sammenlægning af Aalborg Renovation med Nordværk
Kommunens adskillelse af myndighed og drift er blandt formålene for en eventuel fusionering.

Jf. en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune, orienterede Aalborg Kommunes rådmand for Klima og Miljø, Per Clausen, og direktør Charlotte Heldorf Rønn i onsdags om den mulige sammenlægning af Aalborg Renovation med Nordværk, som er navnet på det fusionerede selskab mellem AVV og RenoNord. Det skete på en række møder for alle medarbejderne hos Aalborg Renovation.

Nyheden er ifølge Charlotte Heldorf Rønn blevet taget positivt imod:

"Det hele er jo meget nyt, og på nuværende tidspunkt ved vi ikke, om sammenlægningen bliver en realitet. Men vi mener, det er vigtigt at orientere de berørte medarbejdere så tidligt som muligt i processen. Samtidig er vi overbeviste om, at medarbejderne kan bidrage positivt, så vi sammen finder den bedst tænkelige løsning," fortæller hun jf. pressemeddelelsen.

"Aalborg Byråd har drøftet den opgave, vi har fået fra Folketinget, og vi ser det både som et naturligt skridt og som en mulighed for at styrke affaldsområdet endnu mere. Der er ingen tvivl om, at affaldsområdet fremover får meget stor betydning for den grønne omstilling. Vi tror på, at en sammenlægning af Aalborg Renovation og Nordværk kan skabe en selvstændig og handlekraftig affaldsvirksomhed, som understøtter Nordværks ambition om at være førende inden for ressourceudnyttelse og affaldshåndtering," fortæller Per Clausen.

Baggrunden for sammenlægningen er i følge pressemeddelelsen, at en bred forligskreds i Folketinget i august måned vedtog en aftale om selskabsgørelse af kommunernes levering af affaldsydelser. ”Formålet er at sikre, at kunde- og driftsforholdene bliver skilt fra myndighedsopgaverne. Det skal ske ved at oprette kommunale selskaber for indsamling og håndtering af affald samt administration”, som det hedder samme steds.

Aalborg Kommune forventer, at en ny lov på området træder i kraft i 2024 eller 2025. Derfor bliver en eventuel sammenlægning tidligst en realitet fra januar 2024.

Du kan trykke hér for at se pressemeddelelsen fra Aalborg Kommune i sin helhed.

 

 

 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.