Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Opdatering af metode til emballagestatistik

17. februar 2021
Opdatering af metode til emballagestatistik
En rapport fra Miljøstyrelsen beskriver og vurderer metoden, der fremover bør anvendes til udførelse af emballagestatistikken.

Den overordnede metode til opgørelse af forsyningsmængden af emballage har siden 1980erne bygget på varehandelsdata fra Danmarks Statistik (DST) om produktion, import og eksport af varer. Hver vare i datagrundlaget om varehandel har et varenummer, hvorudfra der er foretaget estimater for mængde og type af emballage tilknyttet hvert varenummer.

Med tiden ændres sammensætningen af emballage knyttet til hvert varenummer, og samtidig stiller EU-lovgivning nye krav til opgørelse, hvor fx kompositmateriale, også skal opgøres pr materiale. Derfor er grundlaget for udregning af markedsført emballage, og hvordan emballagestatistikken skal opgøres, opdateret. 

Læs mere 

Du finder hele rapporten her på Miljøstyrelsens hjemmeside

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.