Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Nyskabende offentlige udbud

24. august 2018
Nyskabende offentlige udbud
Som led i ønsket om at fremme konkurrencen af de offentlige opgaver og samarbejdet med den private sektor, har regeringen i juli udgivet en case-samling af eksempler på offentlige udbud.

Ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet har de udbud, der er udvalgt til samlingen, det til fælles, at de på hver sin måde har været nyskabende, og at de har haft betydelige effekter i form af mere effektiv ressourceanvendelse og ændrede arbejdsgange.

Samlingen indeholder fra begyndelsen otte cases, og det er planen, at den løbende skal bygges ud, skriver Erhvervsministeriet. I case-samlingen er der blandt andet et eksempel fra Sjælland, hvor seks kommuner forventer at spare mellem 5 og 25 procent svarende til i alt 14 millioner kroner ved at gå sammen om et fællesudbud af vedligeholdelse af deres veje.

En anden case fra Odense Kommune har bæredygtighed været brugt som tildelingskriterie. Virksomhederne konkurrerede om at levere og vaske beklædning til kommunens 2.200 medarbejdere i Ældre- og Handicapforvaltningen. Virksomhederne skulle i deres bud levere nye bæredygtige tiltag og tænke miljø ind i hele levetiden for materialerne – fra bomuldsproduktion, til vask af tøjet og efterfølgende genanvendelse. Dette udbud førte til nye bæredygtige løsninger og en besparelse på 1,5 mio. kr. om året.

Case-samlingen, ”Effektive udbud”, er at finde her på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside 

 

 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.