Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Ministersvar om offentlighedslov i offentlige forsyningsselskaber

24. marts 2023
Ministersvar om offentlighedslov i offentlige forsyningsselskaber
Bestyrelsesreferater er offentligt tilgængelige – dog kan ”forretningsmæssige forhold” være undtaget.

På et spørgsmål af 24/2 2023 fra Erhvervsudvalget, som lyder:

”Vil ministeren redegøre for, hvorvidt offentlighedslovens regler går forud for selskabslovens § 132 om fortrolighed i offentlige forsyningsselskaber, herunder hvorvidt det vil forpligte de offentlige forsyningsselskabers bestyrelser til at operere med åbne dagsordner, i det omfang dokumenterne i sagerne ikke kan undtages offentlighed.”


har Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard blandt andet svaret følgende den 23/3 2023:


”Da oplysninger, der deles efter offentlighedslovens regler, ikke er uberettiget videregivet, er der ikke modstrid mellem retten til aktindsigt efter offentlighedsloven og tavshedspligten efter selskabslovens § 132. Hvis et offentligt forsyningsselskab er underlagt reglerne om aktindsigt i bl.a. offentlighedsloven, skal selskabet således give indsigt i oplysninger i overensstemmelse med disse regler. I det omfang, der bliver søgt om indsigt i bestyrelsesprotokoller og lignende dokumenter fra bestyrelsesmøder, skal selskabet udlevere – og dermed offentliggøre – oplysninger, som ansøger har krav på at få udleveret i medfør af reglerne om aktindsigt i bl.a. offentlighedsloven. Oplysninger om bl.a. forretningsmæssige forhold kan dog være undtaget fra aktindsigt.”


Du kan læse udvalgsspørgsmål og ministersvar i sin fulde ordlyd ved at trykke hér.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.