Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Miljøstyrelsen har overtaget myndighedskompetencen for RGS Nordic i Skælskør

22. august 2023
Miljøstyrelsen har overtaget myndighedskompetencen for RGS Nordic i Skælskør
Slagelse Kommune har vurderet, at industrirenseanlægget RGS Nordic i Skælskør er omfattet af godkendelsesbekendtgørelsens bilag 1.

Miljøministeren har den 18. august 2023 orienteret Miljø- og Fødevareudvalget om, at Miljøstyrelsen har overtaget myndighedskompetencen vedrørende RGS Nordic's industrirenseanlæg i Skælskør. Ministeren henviser endvidere til Miljøstyrelsens hjemmeside, hvoraf følgende fremgår:

"Miljøstyrelsen er kompetent myndighed..., og Slagelse Kommune har på den baggrund rettet henvendelse til Miljøstyrelsen om overdragelse af sagen.  

Miljøstyrelsen tager Slagelse Kommunes afgørelse til efterretning og har indledt drøftelser med kommunen om kommunens faktiske overdragelse af oplysninger og dokumenter i sagen.

Miljøstyrelsen og Slagelse kommune har aftalt processen for overdragelse af sagen. Overdragelsen påbegyndes i løbet af august og sagen vil være overtaget af Miljøstyrelsen pr. 15. september 2023.

Virksomhedens miljøgodkendelse forestår en snarlig revision, hvor Miljøstyrelsen vil sikre, at anlægget drives i overensstemmelse med bedste tilgængelige teknik og de gældende regler på området.

Miljøstyrelsen vurderer ud fra gennemsnitlig sagsbehandlingstid, at revurderingen af miljøgodkendelsen vil tage omkring et år fra styrelsen formelt overtager sagen. Miljøstyrelsen vil tilstræbe så kort sagsbehandlingstid som muligt."


Du kan læse hele pressemeddelelsen på Miljøstyrelsens hjemmeside ved at trykke hér.

(Det benyttede foto er et pressefoto fra RGS Nordic) 

 

 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.