Webinar: Markedet for sortering og genanvendelse af tekstiler

Markedet for sortering og genanvendelse af tekstiler
I den nye affaldsbekendtgørelse stilles der krav om udrulning af husstandsindsamling af tekstilaffald fra 1. januar 2022. Nogle kommuner har allerede husstandsindsamling, mens andre har gennemført en række forsøg og/eller allerede sorterer tekstiler indsamlet fra genbrugspladserne.

På dette webinar zoomer vi ind på de forventede mængder af tekstilaffald fra de kommende husstandsindsamlingsordninger. Vi vil forsøge at give et bud på mængder og kvaliteter samt se på hvilke sorteringsløsninger og kapaciteter, der vil være behov for.

På webinaret ser vi på de nuværende erfaringer i Danmark og Sverige, og du vil få et overblik over, hvad der findes af genanvendelsesløsninger for diverse kvaliteter samt, hvad der er lige på trapperne. Du vil ligeledes få et indblik i nye udviklingsprojekter i Danmark.

Deltag på webinaret og bliv opdateret på, hvad vi kan forvente, og hvad der skal sættes i gang, når indsamlingskravet træder i kraft 1. januar 2022.

OBS: Det er som følge af corona-forholdsregler kun muligt at deltage i arrangementet online via Zoom/YouTube. Link til arrangementet vil blive sendt ud 1-3 hverdage inden arrangementet i en separat email. Youtubelink fremsendes ca. 30 minutter før starten på arrangementet. 1-2 dage efter arrangementet fremsendes et andet Youtubelink, hvor det er muligt at se/gense arrangementet i en periode på 14 dage.

Program

12:30-12:40
Velkomst og introduktion
Annette Braunstein, DAKOFA
Annette Braunstein
Annette Braunstein
Annette har i samarbejde med DAKOFAs direktør ansvaret for foreningens udvikling af strategier og handlingsplaner. Annette varetager den daglige koordinering af foreningens aktiviteter samt projektledelsen af div. faciliteringsopgaver. Annette er ligeledes facilitator for Teknisk Råd, for DAKOFAs juranetværk samt assisterer direktøren med sekretariatsfunktionen for DAKOFAs bestyrelse. Annette er cand.scient.pol. med speciale i EU’s miljøpolitik og har international fortid bag sig fra ISWA. Annette har desuden en HD i Organisation & Ledelse samt en videregående systemisk proceskonsulentuddannelse.
Anders Gideon, Københavns Kommune
Anders Gideon
Anders er specialist i kommunal affaldshåndtering og -planlægning og er netværksfacilitator for DAKOFAs netværk for kommunale anliggender. Han er også DAKOFAs ekspert i plast og øvrige emballager, herunder håndtering, behandling og afsætning. Anders har tidligere været ansat i bl.a. Tårnby Kommune som affaldsplanlægger og er uddannet biolog fra Københavns Universitet.
12:40-13:00
Hvad ved vi om mængderne af tekstilaffald indsamlet fra husstandene – hvad kan i dag afsættes til genanvendelse?
Carsten Kjær Jürgensen, ARWOS
Carsten Kjær Jürgensen
ARWOS
13:00-13:20
Hvilke kvaliteter sorterer vi i og hvor afsætter vi det i dag?
Henrik Bro Andersen, AffaldPlus
Henrik Bro Andersen
13:20-13:30
Spørgsmål
13:30-13:50
Hvilke mængder og kvaliteter kan SIPTex sortere for os?
Stefan Poldrugac, SIPTex
Stefan Poldrugac
SIPTex
13:50-14:00
Spørgsmål
14:00-14:15
Pause
14:15-14:30
Nyt dansk initiativ til automatiseret sortering
Rikke Bødker Bech, Newretex
Rikke Bødker Bech
Newretex
14:30-14:40
Spørgsmål
14:40-14:55
Nyt dansk miljøprojekt om separation af fibre til genanvendelse
Ditte Højland, Textile Change
Ditte Højland
Textile Change
14:55-15:00
Startup-virksomhed for indsamling og oparbejdning af tekstilaffald
Christina Haack, HAACK Recycling
Christina Haack
15:00-15:10
Spørgsmål
15:10-15:30
Debat:

Hvordan gør vi os klar til 1. januar 2022?

Hvad kan vi forvente af mængder, kvaliteter og hvor kan det afsættes?

15:30-15:30
Afrunding og tak for i dag

v/ DAKOFA

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

14. april 2021
kl. 12.30 - 15.30

Hvor

Online via Zoom/Youtube

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 950,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 1.450,00
Studerende
DKK 550,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.