Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Mange LIFE-projekter hjælper med opfyldelsen af EU's plaststrategi

18. februar 2019
Mange LIFE-projekter hjælper med opfyldelsen af EU's plaststrategi
EU-LIFE udgiver nu en oversigt over en række af de mange projekter, der arbejder med udvikling af mere bæredygtig og cirkulær plast.

Arbejdet med at opfylde de ambitiøse mål i EU's plaststrategi er i fuld gang. Det understreger blandt andet en ny oversigt over nogle de mange projekter i EU-LIFE-programmet der arbejder med plast.

I alt ca 70 LIFE-projekter med et samlet budget på ca 175 millioner euro har beskæftiget sig med plastværdikæden. Af disse er 23 beskrevet i oversigten.

Oversigtens mange projekter viser den store diversiteten i de projekterne; og dermed de mange nødvendige tilgange til at løse udfordringerne med plast.

Projekterne i oversigten er delt op i følgende fem temaer:

  • Forbedre genanvendelse af plast
  • Indsamling og sortering
  • Eliminering af plastaffald og henkastet plast
  • Bio-baseret plast
  • Øge efterspørgslen for genanvendt plast

Læs for eksempel om, hvordan loopet for plastfolier kan lukkes, hvordan opmærksomheden på at mindske plastaffaldet kan øges, hvordan den nye generation af kaffekapsler ser ud og hvordan genanvendelse kan gøre produktionen af plastikpallets bæredygtig og mange andre spændende projekter.

Oversigten kan hentes her på EU kommissionens hjemmeside 

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.