Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Bliv en del af løsningen for verdens byer

16. maj 2017
Bliv en del af løsningen for verdens byer

Udenrigsministeriet lancerer et nyt initiativ under navnet ”Urban Solutions”, som skal være med til at markedsføre grønne danske løsninger til storbyer verden over. Aktørerne fra den danske affalds- og ressourcesektor er centrale spillere i denne dagsorden.

Urban Solutions initiativet lanceres ved en stor event i København den 12. juni 2017, hvor alle med interesse for eksport af viden og løsninger til verdens byer er inviteret med. Det nye initiativ sigter direkte mod det stigende antal millionbyer verden over, som skal rumme øgede befolkningsmængder og dermed også øget pres på bygninger, energiproduktion, fødevareproduktion, transportløsninger samt affalds- vand- og logistikløsninger. Allerede i dag lever ca. havdelen af jordens befolkning i byområder og 25 byer har hver over 10 millioner indbyggere. Denne demografiske udvikling skaber nye behov, og det sætter naturligt bæredygtighed for byerne på dagsordenen. Derfor er ”Urban Solutions”-initiativet også særdeles relevant for aktører fra den danske affalds- og ressourcesektor.

På dagen for launchen vil du få mulighed for at møde en lang række af Udenrigsministeriets Eksportrådgivere, hvor du bl.a. kan høre nærmere om mulighederne for at markedsføre de danske affalds- og ressourceteknologier og løsninger samt dansk know-how i udlandet.

Du kan se hele invitationen og programmet for dagen her og du kan tilmelde dig via dette link.

DAKOFA lægger også kræfter i
Som en opfølgning på launchen har DAKOFA i samarbejde med Eksportrådet arrangeret en mini-”Tour de Force” over det danske affaldssystem og de danske teknologier og løsninger for mere end 20 eksportrådgivere således, at de fremover vil være mere skarpe på, hvordan de danske teknologier og løsninger kan komme i spil på markeder verden over.