Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Implementering af engangsplastdirektivets bestemmelser om udvidet producentansvar og oprydningsansvar

01. marts 2021
Implementering af engangsplastdirektivets bestemmelser om udvidet producentansvar og oprydningsansvar
Forslaget har netop været til 1. behandling og sendes nu til Miljø- og fødevareudvalgets behandling.

Lovforslaget har til formål at implementere artikel 8 i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2019/904/EU af 5. juni 2019 om reduktion af visse plastprodukters miljøpåvirkning (engangsplastdirektivet), som indeholder krav om at indføre nye udvidede producentansvarsordninger for nogle af de plastprodukter, der er hyppigst fundne på strande i EU. De nye udvidede producentansvarsordninger vil gælde for fiskeredskaber, der indeholder plast, og en række engangsplastprodukter i form af fødevare- og drikkevarebeholdere, drikkebægre, letvægtsplastbæreposer, indpakningsposer og –folier, vådservietter, balloner og filtre til tobaksvarer.

Lovforslaget indeholder i alt tre nye udvidede producentansvarsordninger. En ordning for fiskeredskaber, der indeholder plast, en ordning for drikkevarebeholdere og drikkebægre af engangsplast, der ikke er emballage, og en ordning for balloner, vådservietter og filtre til tobaksvarer af engangsplast.

Herudover indeholder lovforslaget hjemmel til at stille supplerende krav til afholdelse og fordeling af omkostninger forbundet med oprydning af henkastet affald fra visse emballager af engangsplast under den eksisterende udvidede producentansvarsordning for emballage.

Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2021.


Du kan læse ministerens indstilling til Folketinget hér og hele forslaget ved at trykke hér.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.