Du skal være logget ind som bruger med medlemsrettigheder for at kunne læse denne nyhed.

Log ind

Nyhed: Hjælp til at anmelde bygge- og anlægsaffald - og meget, meget mere

28. september 2022
Hjælp til at anmelde bygge- og anlægsaffald - og meget, meget mere
Sjællandsnetværket for Bygge- og Anlægsaffald har udviklet en web-app med hjælp og vejledning til borgere, der skal rive ned eller bygge om.

Den nye web-app fører brugeren gennem hele processen, fra før man påbegynder arbejdet, til man skal aflevere affaldet til det rigtige modtageanlæg. På appen er eksempler på gode kortlægningsrapporter, links til EAK-koder og grænseværdier med mere.

Appen er gratis, og kommunerne er velkomne til at lægge den på deres website. Der er også udarbejdet et hæfte til private og håndværkere, der skal rive ned eller renovere, som kan uddeles på genbrugspladser eller når der søges om byggetilladelser.

Sådan downloader du appen på din mobil (Denne vejledning kan med fordel lægges på hjemmesiden).

  • Gå ind på www.mitbyggeaffald.dk i din browser på mobilen. Så kommer der efter et par sekunder en lyserød bjælke op foroven på skærmen, hvor du kan trykke på ”install”.
  • Derefter klikker du på det lille ikon i midten nederst på din mobil for at downloade appen til din telefon. Der er en lille pil, der peger ned mod, hvor du skal klikke.
  • Scroll ned til et +, hvor der står ”tilføj til hjemmeskærm”, så ligger appen på din mobil.

Feedback og input til forbedringer
Indholdet i appen bygger på mange års erfaringer med bygge- og anlægsaffald, som kommunerne i Sjællandsnetværket har indsamlet, og som forhåbentlig kan komme andre til gode. Netværket vil meget gerne have feedback fra jer, når I har afprøvet appen. Er der faktuelle fejl, vil vi gerne vide det med det samme. Forslag til forbedringer og indhold modtages også med kyshånd. Hvis I fx ligger inde med gode film eller links til viden om sortering af byggeaffald, må I meget gerne sende det til os. Så vil vi overveje at tage det med, når vi opdaterer appen. 

Bestil trykte hæfter: ”Skal du rive ned eller renovere?”
Her: https://www.westring-kbh.dk/mitbyggeaffald
Frist for bestilling: senest 1. november 2022. Trykpriserne er baseret på, at mange kommuner får trykt deres hæfter samtidig. 

Læs mere i vidensbanken

Bygge- og anlægsaffald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.